Kósa Lajos szerint ukrán győzelem esetén mind meghalunk

Kósa Lajos szerint ukrán győzelem esetén mind meghalunk

Forrás: Kósa Lajos Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Ukrajna győz az ukrán-orosz háborúban, akkor a világ elpusztul egy atomháborúban – erről beszélt Kósa Lajos a 444 felvétele szerint egy debreceni rendezvényen. A Fidesz alelnöke szerint ugyanis amennyiben Oroszországot katonai vereség fenyegeti, akkor használni fogja a nukleáris ütőerejét. Az ukrán győzelem szerinte nem jelenthet semmilyen megoldást, mert akkor „mindnyájan meghalunk”.

Kósát a 444 kérdezte Magyar Péter május 5-ei debreceni tüntetéséről. A Fidesz politikusának a legnagyobb baja a dátummal van. Anyák napján szerinte épp annyira nem illik ilyet szervezni, mint legénybúcsút, dévaj partit sem. Példaként említette még, hogy október 6-ára nem szervezünk örömpartit, december 24-ére vállalati értekezletet, születésnapra gyászünnepséget. Az életnek szerinte vannak logikus dolgai, de „Magyarnak semmilyen ilyen érzéke nincs, ami egy normális embertől elvárható lenne”.

Magyarról a Fidesz alelnöke azt mondta, hogy szerinte egy tipikus baloldali fickó, baloldali szöveggel, mentalitással és támogatói körrel. A kérdésre, hogy akkor miért kapott eddig állami állásokat, azt mondta: Kóka János is sokáig az Orbán-kormány megbízásából kereskedelmi ügyeket bonyolított, de ettől még nem lett fideszes. Magyar Péter szerinte egy jelentéktelen epizodista ahhoz képest, mik a jelentős témák. Ilyennek tartja például a migrációt. Az ukrán fronton harcolók szerinte Magyar Péter nevével még nem is találkoztak. Magyar szerinte pont annyira lesz jelentőségteljes a politikatörténetben, mint az SZDSZ utolsó elnöke, Retkes Attila.

A Magyar által nyilvánosságra hozott hangfelvétel kapcsán Kósa azt mondta: ez a semminek a semmije, és csak azt teszi mindenki számára világossá, hogy Magyar Péter milyen ember. Kósa nem hiszi, hogy Rogán Antalék manipulálhatták volna az ügyészségi iratokat a Völner-Schadl-ügyben.