Bod Péter Ákos: Az állam finanszírozása már ma is súlyos probléma

Bod Péter Ákos: Az állam finanszírozása már ma is súlyos probléma

Bod Péter Ákos közgazdász (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Orbán Viktor nem tud kilépni önmaga árnyékából, a folyamatosan növekvő Tisza Párt jelentette kihívásra újabb ellenségek keresésével, a civilek és a sajtó vegzálásával reagált – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Bod Péter Ákos. A közgazdász–akadémikus megemlítette még a miniszterelnök „békemisszióját” is, ami zavart és felháborodást keltett szövetségeseink között, pedig az uniós elnökség a karanténból való kitörés reményét ígérte.

Annak kapcsán, hogy az uniós pénzek hiányában mennyivel nehezebb a magyar gazdaság finanszírozása, a professzor azt fejtette ki, hogy mindig félelmei vannak, amikor arról szólnak a hírek, hogy a miniszterelnök vagy a külgazdasági miniszter valahová keletre utazik nagy üzleti tervekkel. Az onnan hozható hitelek ugyanis nagyon drágák. Jelenleg mindenesetre finanszírozható a magyar állam, de drágán, az árat pedig a következő generációnak kell majd kifizetnie. – A magyar állam finanszírozása már ma is súlyos probléma, noha a politikai vezetés ezt nem vallja be fennhangon – mondta.

• Mi a júniusi választások legnagyobb eredménye?
• Van-e valamilyen kapcsolata Magyar Péterrel?
• Miként látja a Tisza Párt esélyeit, lehet valós és esélyes kihívója a jelenlegi kormánynak?
• Várható-e, hogy újra emelkedjen az infláció?
• Valóban olyan hatalmas siker a Patrióták Európáért képviselőcsoport összegründolása, ahogy azt Orbán állítja?
• Mit gondol a Trump elleni merényletről?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap augusztus 1-ig kapható 2024/30. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!