Törölték Orbán Facebook-oldaláról a Bese Gergőt

Törölték Orbán Facebook-oldaláról a Bese Gergőt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

A Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröknél landolt egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy a közismert és a Fidesz köreiben igencsak népszerű dunevecsei plébános, Bese Gergő melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. 

A Válasz Online ezzel kapcsolatban már több napja elküldött egy kérdéssort a plébánosnak. Kérdéseik a következők voltak: „Készülhettek-e olyan felvételek, amelyen Ön – már papi szolgálata idején – másik férfival, férfiakkal szexuális kapcsolatot létesít?  Ha ezek a felvételek valósak és széles körben „terjednek” kormányzati és egyházi körökben, adódik a kérdés: nem érzi-e, hogy személye tehertétellé vált mind az egyháza, mind a kormányzat számára?  Ha Önről nem készülhettek olyan felvételek, amelyeken másik férfival, férfiakkal létesít szexuális kapcsolatot, kinek állhatott érdekében ilyen videókat, üzenetváltásokról szóló képernyőmentéseket „gyártani”, majd eljuttatni a legmagasabb kormányzati körökig?” 

A lap összesen négy Fidesz-KDNP-s politikustól hallott az akta létezéséről, akik azt mondták, ez a „Szájer-történethez mérhető, de annál is durvább eset”. Forrásaik videófelvételekkel, telefonos üzenetváltásokkal igazolt történetről beszéltek; állításuk szerint a kisfilmek internetes melegpornó-felületeken is láthatóvá váltak. 

Bese Gergő a megkeresésre nem reagált. Az Apostoli Nunciatúra ugyanakkor elismerte a portálnak: értesült a papot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben. A Válasz Online úgy értesült, napokon belül eldőlhet, hogy felfüggesztik vagy laicizálják-e (a klérus tagjainak visszahelyezése a klerikusi állapotból a laikusi állapotba – a szerk.) az érintettet. A cikk közlése után a kalocsa-kecskeméti érsek irodája azt közölte a portállal, hogy szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól Bese Gergőt. 

A Válasz Online emlékeztet arra, hogy Bese Gergő közszereplő, aki az elmúlt években számos alkalommal bizonyította a Fidesz közössége iránti mély elkötelezettségét. Ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, fellépett az LMBTQ-propaganda és a melegségét nyíltan vállaló Hodász András ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

A Magyar Hang is megpróbálta telefonon utolérni Bese Gergőt, de néhány csörgés után a hívást kinyomták. Ezután SMS-ben kérdeztük arról, hogy megerősíti-e a Válasz Online által írtakat, de egyelőre erre sem reagált.

A Telex most azt írja, hogy gondos kezek eltüntették Orbán Viktor Facebook-oldaláról azokat a képeket, amelyeken Bese házszentelést tart a miniszterelnöki hivatalban, a Karmelitában. Bese többször is szentelte az épületet, de a lap már a 2022-es és a 2024-es eseményről készült galériát is üresen találta, ezért aztán keresték Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét is, hogy miért törölték a képeket, de választ eddig még nem kaptak.

Címkék: meleg, Bese Gergő, klérus