Szentkirályi Vitézynek: ne áruld el a Fidesz szavazóit

Szentkirályi Vitézynek: ne áruld el a Fidesz szavazóit

Szentkirályi Alexandra (Fotó: képkocka a Facebookra 2024 szeptember 11-én feltöltött videóból)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fideszesek szavazatával jutottál oda, ahova. És mi a változásra szavaztunk Karácsony és Gyurcsány ellen – üzente Vitézy Dávidnak Szentkirályi Alexandra, a Fidesz leendő fővárosi frakcióvezetője, korábbi főpolgármester-jelöltje, aki az utolsó pillanatban lépett vissza Vitézy javára. A kormánypárti politikus így folytatta a közösségi oldalára szerdán feltöltött videóban: „ne áruld el a Fidesz szavazóit, ne menj bele a Karácsony–Magyar Péter paktumba”. Azt, hogy a paktum alatt pontosan mit ért, nem fejtette ki.

Szentkirályi videójára nem sokkal később reagált a címzett is. „Mind a Fidesz budapesti támogatói, mind azon 150 ezer ellenzéki szavazó támogatását köszönöm a főpolgármester-választáson, akik a változásra szavaztak Budapesten júniusban. Nekik köszönhetően több szavazatot kaptam, mint Tarlós István bármelyik korábbi választáson, vagy akár Karácsony Gergely 2019-ben. Sajnos kis híján, de ez sem volt elég a változáshoz” – írta Vitézy Dávid, hozzátéve, hogy azt a programot fogja képviselni, amire az őt támogatók szavaztak. A közlekedési szakember felidézte továbbá, hogy Karácsony Gergely júliusban a győzelme jogerőssé válása után minden új budapesti frakciót egyeztetésre hívott „Eltelt azóta több, mint két hónap, minket nem keresett. Ezek szerint titeket igen – mit tudsz, mire utalsz, mi készül? Veletek vagy a kormánnyal egyeztetett a Városháza vezetése? Jelöltök főpolgármester-helyettest? – tette fel a kérdést Vitézy, majd célzott rá, az olimpia ügyében a hírek szerint titkos párbeszéd volt a kormány és a főváros között.

Szentkirályi viszont kommentekben folytatta, szerinte ugyanis nem ezt kell tisztázni, hanem hogy Vitézy hányszor találkozott a nyáron Magyar Péterrel titokban.

Az üzengetés (eddigi) utolsó köre Vitézyé volt, aki azt írta Szentkirályinak: „a szerinted Karácsony hatalmon tartásán dolgozom, akkor végülis aki a javamra visszalépett, az is ezen dolgozott vajon? Inkább ne komolytalankodjunk, szerintem.