Visszakapták a lefoglalt autókat Völner Pálék

Visszakapták a lefoglalt autókat Völner Pálék

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra használhatja a korrupcióval vádolt Völner Pál családja azokat az autókat, amelyeket a volt államtitkár ellen indult büntetőeljárás alatt foglaltak le a hatóságok – értesült a 24.hu. A portál szerint egy Lexust, egy Mini Coopert és egy Porsche sportautót kapott vissza a Völner család. Ezek közül az előbbinek Völner felesége, utóbbi kettőnek a fia a tulajdonosa.

A 24.hu információit megerősítette a Fővárosi Törvényszék, valamint a volt fideszes államtitkár védője is. Papp Gábor közölte a portállal, hogy bírói engedéllyel kerültek vissza az autók a tulajdonosokhoz, ám azok továbbra is le vannak foglalva, mindössze a használatukat tették lehetővé. Hangsúlyozta, az autók közül egyik sem Völner Pál tulajdona, és az eljárás kiszámíthatatlansága miatt ez volt a legjobb megoldás, más esetben ezek a járművek egy garázsban porosodnának. Hozzátette, az autók közül a legfiatalabb is 4–5 éves, de van köztük 13 éves is. 

A 24.hu azt írta, hogy a visszakapott autók közül csupán a Porschét nem használják. A járműnyilvántartás rendszere szerint az autó „kérelemre ideiglenesen ki van vonva a forgalomból”. A Lexust és a Mini Coopert viszont használják, mindkét autót áprilisban vizsgáztatták le, tehát ez alapján már korábban visszakaphatta azokat a Völner család. A volt államtitkárt egyébként április végén nem a visszakapott járművek egyikével, hanem egy Audi Q5-ös terepjáróval fotózta le a portál egyik olvasója. Völner Pált 83 millió forint kenőpénz átvételével vádolták meg.