Több vasútvonalon korlátozások vannak az árvíz miatt

Több vasútvonalon korlátozások vannak az árvíz miatt

GYSEV150 emlékmozdony a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. 150 éves fennállása alkalmából tartott megemlékezésen a soproni pályaudvaron. (Fotó: MTI/Filep István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A GYSEV vonalán korlátozásokra kell számítani, Csehországban is korlátozzák a vasúti forgalmat az áradások miatt – közölte a Mávinform hétfőn.

A közlemény szerint a Deutschkreutz–Sopron–Ebenfurth–Wien Hbf. vasútvonalon a vonatok csak Neufeld an der Leitha állomásig járnak, Deutschkreutz–Sopron között közlekednek a vonatok. A Sopron–Wiener Neustadt vasútvonalon nem közlekednek a vonatok – jelezték. A Fertőszentmiklós Neusiedl am See vasútvonalon a vonatok csak Fertőszentmiklós és Pamhagen között közlekednek.

Közölték azt is, hogy Csehországban a kiterjedt áradások miatt erősen korlátozzák a vasúti forgalmat, emiatt a Budapest–Berlin közötti Metropol EN vonatok Breclav állomásig közlekednek. A München–Varsó és a Graz–Berlin vonatok nem közlekednek. Az utasok számára nincs alternatív csatlakozás, így legfeljebb Breclav vasútállomásra juthatnak el – tudatta a Mávinform.

Címkék: árvíz, vasút, áradás, GYSEV