Gyúrunk?

Gyúrunk?

Orbán Viktor és Arnold Schwarzenegger találkozott a Karmelitában 2024. szeptember 14-én. (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olvasom, hogy Orbán Viktor kettlebellel edz mostanában elég keményen és intenzíven. Utánanéztem ennek a kettlebellnek (nem Disney hős!): az egykori szovjet hadsereg egyik közkedvelt erősítő eszköze segítségével, nyeles vasgolyóval (más megfogalmazás szerint: harangsúlyzóval) pallérozza szálkásra testét miniszterelnökünk, saját elmondása szerint hetente négy-öt (!) alkalommal. Komplett edzésterv alapján izzad a slim fit formáért tehát, netán még latte avokádót is iszik közben, de ebben nem vagyok biztos. Megmérte ezt is Tóni, ne legyenek kétségeink: „ki jön be Önnek jobban, a Tiszán kajakozó „kajakos” Magyar Péter, vagy a vállalhatatlanul gyűrődő öltönyökben parádézó puttó Orbán Viktor.” Talán még a kétmilliós keménymag is megjegyzi néhanapján – sűrű keresztvetések közepette természetesen –, hogy azért kicsit „eleresztette magát a miniszterelnök úr”, és lassan már egy XXL-es business look-ingről is lepattannak a gombok hastájékon.

De történt ez ügyben más is! Tavaly év elején némi megrökönyödésre Zacher Gábor elég határozottan „lekövérezte” miniszterelnökünket egyik interjújában, és mivel neves toxikológusunk azóta is szabadlábon van, élek a gyanúperrel, hogy néhányan igazat adtak a főorvosnak a Karmelitában, és a finom allúzió célbatalált a kormányfő PR-osainál. Ezek az apró megjegyzések, reakciók vezethettek arra, hogy tanácsadói ösztökélésre (és nyilván orvosi tanácsra is) kormányfőnk nekiesett a vasnak.

De hogy ebből is profitáljon az állampárt, a propaganda menten nekifeszült a témának. Ha már gazdasági sikerekkel nem lehet fényes glóriát varázsolni Orbán Viktor kobakja köré, kábítsuk el a népet mással! Friss Facebook-posztjaiban régi kollégájával, Arnold Schwarzeneggerrel, az egykori kaliforniai kormányzóval kvaterkázik, és együtt cuppannak rá erre az edzésdologra. Az tény, hogy a testedzés, a „terembe járás” valóban egy olyan tevékenység, amelynek negatív kicsengése nem nagyon van. Férfiaknál növeli a hímpotenciál érzését (keresztény-konzervatív alapvetés a jelen Magyarországán), hölgyeknél amolyan Xena-hatást kelt (jajj de szerettem azt a sorozatot kamaszkoromban), tehát mindkét nem csak profitál e tevékenységből. És mivel a nagystratégia, a blokkosodás elkerülése, a konnektivitás a legújabb közvélemény-kutatások szerint (folyamatosan zárul az olló a Fidesz és a Tisza Párt között) a kutyát nem érdekli e honban, a vezérimázst a súlyokat gyúró, gyűrő pártelnökkel turbózzák fel.

Várható tehát a baráti sajtó ájult lelkendezése e témában, nyilván addig sem kell beszámolni holmi Bese-ügyekről, extrém államadósság-szintről, konténeres oktatásról és más hasonló, a népet csakugyan érdeklő eseményről. A gyúráshoz sok erőt kívánok, és várjuk a kilónkénti beszámolókat a fogyásról! (Egy megjegyzés: eszem ágában sem volt body shaming-et elkövetni e kis írással, aki mégis úgy érzi, hogy ez megtörtént, olvassa el többször is a sorokat!)