Nyomozás indult a magyar nők fényképeivel is visszaélő külföldi pornóoldal ügyében

Nyomozás indult a magyar nők fényképeivel is visszaélő külföldi pornóoldal ügyében

Készenléti Rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A rendőrséghez érkezett valamennyi bejelentést és feljelentést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy eljárás keretében vizsgál – erről írt a Magyar Hang megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata annak a külföldi pornóoldalnak a kapcsán, ahova magyar nők fényképei is felkerültek a tudtuk nélkül, és ahol a felhasználók az ő megkínzásukról, megölésükről fantáziálhattak.

Az ORFK válaszát azzal folytatta: „a nyomozás érdekére tekintettel azonban bővebb információt nem áll módunkban adni”. Lapunk ezután visszakérdezett, hogy pontosan milyen jogcímen indult az eljárás, milyen bűncselekmény gyanúja merült fel, de a hatóságok még ezt sem kívánták elárulni, és azt kérték, hogy előző válaszukat tekintsük irányadónak.

Mint korábban beszámoltunk róla, nemrég több magyar nő fotóját lelopták a közösségi oldalakról vagy éppen lesifotókat készítettek róluk az utcán, majd feltöltötték egy külföldi pornóoldalra. Itt a felhasználók többek közt arról beszéltek, hogy hogyan erőszakolnák, csonkítanák, kínoznák vagy ölnék meg a nőket. Sok nő esetén a képe mellé a neve, életkora és a város is megvan adva, ahol él, továbbá még vérdíjat is tűztek ki rá. Az áldozatok között volt például Bányai Judit, a Nemakarokbeleszólni egykori Instagram-oldal tartalomgyártója is, aki az elsők közt hívta fel a figyelmet az oldalra.