Magyar Péter: Ilyenkor kellene veszélyhelyzetet elrendelni

Magyar Péter: Ilyenkor kellene veszélyhelyzetet elrendelni

Magyar Péter homokzsákot pakol 2024. szeptember 16-án (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pont az ilyen fenyegető árvízi helyzetek idején kellene a kormánynak az Alaptörvény megfelelő rendelkezése alapján veszélyhelyzetet elrendelnie – közölte Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke hétfőn.

Hozzátette, természetesen tudják, hogy nálunk Orbán Viktorék a két és fél éve bevezetett háborús veszélyhelyzetet sem azért rendelték el, hogy bármiféle veszélyt elhárítsanak. Továbbá feltette a kérdést, hogy miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon. „Hol vannak a magyar honvédség katonái? Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok? A honvédelmi miniszter tegnap 350 honvéd vezénylésétől kommunikált. Dömötör Csaba államtitkár pár órával később 17 ezerről. Melyik az igaz? Miért nincsenek készen a 2013-ban Ön által megígért dunai gátszakaszok? Miért nincsenek mobilgát rendszerek a legveszélyeztetettebb szakaszokon?” – sorolta.

Pintér Sándor belügyminiszter hétfő reggeli sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy jelenleg 100-150 hivatásos katona teljesít szolgálatot az árvízvédelemben, a Lajta térségében. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pedig azt tudatta, hogy úton vannak a lánctalpas kétéltű járművek Szentesről Pilismarótra. Hozzátette: a Magyar Honvédség számos eszközzel részt vesz az árvízvédelemben.