Reagált az ORFK a magyar nők meggyilkolásáról való fantáziálásnak teret adó pornóoldalra

Reagált az ORFK a magyar nők meggyilkolásáról való fantáziálásnak teret adó pornóoldalra

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több bejelentés is érkezett a rendőrséghez annak a pornóoldalnak a kapcsán, amelyre magyar nők képeit is feltöltötték és a felhasználók többek közt arról értekeztek, hogyan kínoznák vagy ölnék meg őket – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának válaszából, amelyet a Magyar Hang megkeresésére írtak. Az ügyről többek közt a Telex számolt be, mint írták, az elmúlt időszakban több magyar nő szembesült azzal, hogy lelopták a fotóját a közösségi oldalakról vagy éppen lesifotókat készítettek róluk az utcán, majd feltöltötték a Motherless nevű pornóoldalra. Itt a felhasználók többek közt arról beszéltek, hogy hogyan erőszakolnák, csonkítanák, kínoznák vagy ölnék meg a nőket. Sok nő esetén a képe mellé a neve, életkora és a város is megvan adva, ahol él, továbbá még vérdíjat is tűztek ki rá. Az áldozatok között volt például Bányai Judit, a Nemakarokbeleszólni egykori Instagram-oldal tartalomgyártója is, aki az elsők közt hívta fel a figyelmet az oldalra. 

Az ORFK azt írta, a megkeresésben hivatkozott weboldallal és témakörrel kapcsolatban a rendőrség részére az első bejelentés 2024. augusztus 20-án érkezett. Azóta egymástól függetlenül sértettek és észlelő bejelentők összesen 9 alkalommal jelezték a nyomozó hatóságok felé, hogy van tudomásuk magyar áldozatokról. A rendőrség a tényállások büntetőjogi minősítésétől függően bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt vett fel feljelentést, határozott feljelentés kiegészítéséről vagy rendelt el nyomozást.

Arra is kitértek, hogy a nyomozó hatóság a Büntető Törvénykönyvről szóló vonatkozó törvény rendelkezései alapján állapíthatja meg a feljelentésben vagy bejelentésben foglalt tényállás vizsgálatával és minősítésével, hogy az adott cselekmény bűncselekménynek minősül-e. A nyomozó hatóság a nyomozás folyamán intézhet megkereséseket a tárhelyszolgáltatók felé adatok szolgáltatása érdekében, valamint jelzéssel él a bűncselekményt megvalósító tartalmat illetően a szolgáltató irányába. – A tárhelyszolgáltatók részére ugyanakkor bárki közvetlenül jelzéssel élhet a sértő tartalmakkal kapcsolatban, amely jelzés a visszaélések bejelentésére a honlapokon biztosított e-mail címen tehető meg – tették hozzá.

 

Címkék: online zaklatás