Forgács István úgy támadta be Puzsért, hogy attól Ábrahám Róbert is elhatárolódott

Forgács István úgy támadta be Puzsért, hogy attól Ábrahám Róbert is elhatárolódott

Forgács István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különös szöveget tett közzé szerda délután a Facebookon Forgács István romaügyi szakértő. A bejegyzésben, amelyet Puzsér Róbert is megosztott az oldalán, ez volt olvasható: „Szóljon valaki Puzsérnak, hogy azt hallottam, valaki feldobta a »Putrisok« csoportban a telefonszámát és a lakcímét, és a hétvégén többen is eljönnének hozzá megbeszélni akkor ezt a szatíra dolgot. Meg elmagyaráznák (elcigányoznák) neki azt is, hogy a vélemény szabad. A mocskolódás nem. Robi, ha dögkútba dobnánk, kimásznának alólad a sünbáló tetemek”. Az nem volt rögtön egyértelmű, hogy mindezt ő is szatírának szánta-e, mint Puzsér azt a bejegyzését, amely következtében végül az Ábrahám Róberttel való konfliktusa fizikai erőszakba torkollott. A Pesti Srácok munkatársa a Tűzoltó utcában ütötte meg Puzsért, amiért munkatársunk feljelentette őt. Forgács utalása arra vonatkozott, hogy Puzsér a Telexnek azt nyilatkozta: Ábrahámnak ütnie kellett, mert az a putri törvénye, hogy ha az embert lebuzizzák, azért ököllel kell elégtételt vennie. Forgács feltehetőleg ironikusan kívánt reagálni erre, bár a hozzászólók számára sem volt egyértelmű, viccnek szánja-e. A sünbáló egyébként sündisznót jelent. 

Puzsér az alábbi kommentárral osztotta meg a posztot: „Forgács István »romaügyi szakértő« életveszélyes fenyegetés üzenetét közvetíti nekem: a hétvégén az otthonomban számíthatok a Putrisok-csoport tagjainak látogatására. A lincselés kilátásba helyezett kimenetele az, hogy Forgácsék dögkútba vetnek.”

A szöveg annyira kiverte a biztosítékot, hogy attól még Ábrahám Róbert is elhatárolódott Puzsér posztja alatt. A Pesti Srácok munkatársa először azt írta: „Na ez viszont krva gáz. Viccnek is rossz!” Majd hozzáfűzte: „Mindkét oldal megbolondult?? Pisti!! Ez nem faji kérdés! Ezt pofázom 2 napja. Még csak nem is politikai. Ez személyes kérdés, két férfi között. Eddig ők akarták ezt erőszakkal faji kérdéssé tenni, most pedig épp te asszisztálsz nekik hozzá ezzel a faszsággal.”

A bejegyzés más jobboldaliak számára is soknak bizonyult. Forgács alatt kommentelte a következőket a Mandiner munkatársa, Kemenes Tamás: „Forgács Úr! Sejtem, hogy ez a szösszenet, ha majd nagy lesz, afféle vicc/szatíra kívánna lenni – csakhogy arról van szó, hogy amennyiben az ember ilyen súlyú szavak és mondatok mellett akar viccelni, szatírát írni, akkor nagyobb stilisztának kell lennie. Rosszul vannak kint a »markerek«, a szöveg egy részét épp emiatt full komolyan lehet venni (remélhetőleg ez a »műfaji keveredés« nem szándékos). Akárhogy is, nagyon, nagyon nem tűnik jónak ez az irány; évtizedes krediteket éget el.”

Forgács a szerdán háromnegyed egykor élesített posztot végül este hat után eltávolította, és a következő poszttal magyarázta azt: „Kedves Róbert. Csak, hogy elejét es végét vegyük ennek az egésznek: – súlyosan általánosítasz a cigányokkal kapcsolatosan évek óta már. De akkor ez legyen a Tiéd, ha eddig nem kérte rajtad számon senki, akkor ezek után se tegye. – az említett posztot eltávolítom. Akinek fontos, az itt nálad nézegetheti. A józanabbak biztosan elsőre is látták, hogy kb. annyit ér, mint a Mackónak szóló homoerotikus üzeneteid. – minden tisztelet mellett kérek elnézést tőled és a családodtól. Szeretném, ha ezt Ábrahám Robi felé Te is megtennéd. És/vagy a putrisok irányába. – Végezetül annyit, hogy a »romaügyi szakértő« azon dolgozik, hogy legyen nyugdíjad.”