Ujjongtak, hogy most majd jó lesz a kaja

Ujjongtak, hogy most majd jó lesz a kaja

A polgármester (Forrás: Klenik Sándorné Facebook-oldala) 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Klenik Sándorné, Penészlek jelenlegi polgármestere rögvest a számára vereséggel végződő választás után, mint a közétkeztetést biztosító cég vezetője, felmondta a településsel meglévő szerződését. A 24-hu-nak most azt nyilatkozta, hogy a kampány alatt a másik oldal támogatói sokszor vádolták azzal, hogy rosszul főznek. „Ujjongtak, hogy most majd jó lesz a kaja, de nem velem szúrtak ki, hanem a gyerekekkel” – jelentette ki.

Klenik Sándorné egy Facebook-videóban jelentette be a lakosságnak, hogy szeptember 30-ától nem biztosítja tovább a településen a közétkeztetést. A megállapodás felmondását augusztus végén nyújtotta be az általa irányított cég nevében. A szerződés az új független polgármester hivatalba lépésének napjára időzítve szűnik meg. „A felmondott szerződés miatt a bevétel elmaradása természetesen rossz nekünk, de a pénz nem kell minden áron, nekem is van önérzetem” – mondta Klenikné a 24.hu-nak. A távozó polgármester szerint a választási kampány alatt a másik oldal támogatói ráküldték az ÁNTSZ-t is az idősek otthonára. Szerinte a hatóságok, ha akarnak, bármiben találhatnak hibát, az azonban biztos, hogy náluk fertőzés vagy hasonló probléma soha nem volt.

Klenikné ugyanakkor nem zárja ki, hogy végül sikerül kompromisszumot kötni. 

A lap azt írja, hogy az elmúlt tizenkét évben az óvoda és általános iskola több mint száz diákja a helyi idősotthonban kapta az ebédet. Az idősotthont a polgármesternő és a családja által tulajdonolt Nyugalomsziget Nonprofit Kft. működteti. A cégben Klenikné nemcsak résztulajdonos, hanem az alapítás óta az ügyvezető igazgatói posztot is betölti. A Nyugalomsziget a május végi határidő ellenére – az Opten és az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszere adatai szerint – még nem adta le a tavalyi mérlegét, a korábbi beszámolókból azonban látható, hogy a vállalkozás rendszerint nyereségesen működött. 2022-ben például 97 milliós forgalom mellett 8 milliós adózott eredményt értek el.

A június 9-i önkormányzati választáson Klenikné 12 szavazattal győzött ugyan a független Biró Péterrel szemben, de a választási bizottság szabálytalanságok miatt megsemmisítette az eredményt. A július 7-én megtartott ismételt választáson Bíró nyert 341-308 arányban.A 24.hu azonban jelzi azt is, hogy a polgármesternő családja nem maradt ki az új testületből: a három független és három fideszes képviselővel felálló önkormányzatba beválasztották Klenikné fiát és sógorát is.