Törölték Bese Gergőt Orbán Facebook-oldaláról

Törölték Bese Gergőt Orbán Facebook-oldaláról

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem elérhetőek már azok a fotók Orbán Viktor Facebook-oldalán, amiken Bese Gergő házszentelést tart a miniszterelnöki hivatalban, a Karmelitában – vette észre a Telex. Mivel Bese többször is szentelte az épületet, a portál kereste a 2022-es és a 2024-es eseményről készült galériát is, de mindegyik üres. A cikk írásakor a fotók még elérhetőek voltak a Magyar Távirati Irodánál, ahova a Miniszterelnökségi Sajtóiroda juttatta el.

Ahogy arról a Válasz Online cikke nyomán lapunk is hírt adott, a legfelsőbb kormányzati köröknél landolt egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy a közismert és a Fidesz köreiben igencsak népszerű dunevecsei plébános, Bese Gergő melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. A lap összesen négy Fidesz-KDNP-s politikustól hallott az akta létezéséről, akik azt mondták, ez a „Szájer-történethez mérhető, de annál is durvább eset”. Forrásaik videófelvételekkel, telefonos üzenetváltásokkal igazolt történetről beszéltek; állításuk szerint a kisfilmek internetes melegpornó-felületeken is láthatóvá váltak.

Bese Gergő a Válasz Online és a Hang.hu megkeresésére sem reagált. Az Apostoli Nunciatúra ugyanakkor elismerte a portálnak: értesült a papot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben. A cikk közlése után a kalocsa-kecskeméti érsek irodája azt közölte a portállal, hogy szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól Bese Gergőt.