Reagált a Magyar Posta a szanki kézbesítő halálára

Reagált a Magyar Posta a szanki kézbesítő halálára

A Magyar Posta címere Budapesten (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt – közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

Emlékeztettek: a baleset július 22-én történt, a szanki kézbesítő életét a mentők és a helyszínre érkező háziorvos is próbálta megmenteni, az 54 éves postás azonban kórházba szállítása után elhunyt. A Magyar Posta hangsúlyozta: munkatársait rendszeres foglalkozás-egészségügyi vizsgálatban részesíti, biztosítva így az orvos-szakmai felügyeletet. Munkatársai munkavédelmi és elsősegélynyújtó alapképzésen, valamint időszakos oktatásokon is részt vesznek. A társaság megtesz minden elvárható intézkedést a biztonságos munkavégzésért, illetőleg az elhárítható kockázatok csökkentéséért –jelezték. A haláleset körülményeit az illetékes munkavédelmi hatóság a kórházzal együttműködve vizsgálja – tették hozzá.

Néhány napja egy másik Bács-Kiskun megyei településen történt tragikus eset egy kiskunhalasi postással. A Baon szerint helyettesíteni vezényelték át a kiskunhalasi postai dolgozót Kelebiára, ahol kerékpárral kézbesítette a küldeményeket. Munkavégzés közben lett rosszul és elájult – a járókelők találtak rá és értesítették a mentőket. Ekkorra azonban a férfi már hosszabb ideje feküdt a tűző napon eszméletlenül, átforrósodott a teste. A halasi kórházban azonnal az intenzív osztályra került, ahol később meghalt a szervezetét ért súlyos környezeti hatások miatt. 

Címkék: Magyar Posta