Orbán Viktort az egészségügyről, Magyar Péterről és a felfüggesztett papról is kérdezték

Orbán Viktort az egészségügyről, Magyar Péterről és a felfüggesztett papról is kérdezték

Orbán Viktor Kötcsén (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szokásoktól eltérően ezúttal nem Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, hanem maga Orbán Viktor nyilatkozott az újságíróknak Kötcsén – írta a Telex.

Az egészségüggyel kapcsolatban azt mondta, megemelték a béreket. – A klimatizált helyiségeknek a száma minden évben nő. Tehát minden évben megyünk előre az egészségügyben is. Természetesen nem értünk a munka végére – jegyezte meg. A gazdaságról szólva elmondta, a magyar gazdaság tényleges növekedése az első háromban van Európában, de ő akkor lenne elégedett, ha az első helyen lennénk. – 3-5 százalék körüli növekedést szeretnénk kipréselni vagy kiszuszakolni valahogy a magyar gazdaságból. Ez nem lehetetlen a következő évben – mondta.

A miniszterelnököt többek közt Magyar Péterék eredményéről is kérdezték. – Volt egy választás, kaptak egy elég jelentős bizalmat. Sok sikert kívánok! – üzente. Felmerült az is, hogy a miniszterelnök fog-e szeptember 18-án fog-e vitázni a Tisza Párt elnökével az EP-ben, amire ő azt felelte, áll az Európai Parlament minden képviselőjének a rendelkezésére.

Szóba került a pénteken felfüggesztett NER-kedvenc pap, Bese Gergő ügye is, akit azzal hoztak hírbe, hogy melegpartikba járt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Bese Orbán Viktor számára sem ismeretlen, hiszen a munkahelyéül szolgáló Karmelita kolostort is ő szentelte fel, igaz, ezzel kapcsolatos képek azóta eltűntek a kormányfő Facebook-oldaláról. A miniszterelnök az esetre úgy reagált: „az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak”. – Én is bízok a saját egyházi közösségem vezetőjében. Bár én kálvinista vagyok, de én bízok a katolikus egyházi vezetőben is, hogy az ilyen helyzeteket meg tudják oldani – jegyezte meg.