Legyetek bátorak!

Legyetek bátorak!

Menczer Tamás Kötcsén 2024. szeptember 7-én (Fotó: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Égnek a vonatok, de a felelős miniszternek fontosabb, hogy utat építsen a kastélyához. A kórház omladozó plafonjáról lecsüngő mocsok nem penész, csupán zsírra szállt por. Békepárti az ország, ezért Csádba küldünk magyar katonákat. Nyolcvanmilliárd forintos segéllyel támogatjuk afrikai barátainkat, miközben a múlt hónapban rekord, 414 milliárdos hiánnyal zárt a központi költségvetés. Hevesen a fideszes polgármester a választás előtt letagadja, hogy az akkumulátorgyártáshoz szükséges vegyi üzemet hoz a városába, majd győzelme után kiböki: mégis lesz oldószergyár.

Nem újdonság: itt mindenkit hülyének néznek. Szemünk előtt zajlik az arcpirító lopás, Hadházy Ákos naponta hoz nyilvánosságra korrupciós ügyeket, de már csak legyintünk. Mi belefásultunk, ők már a látszatra sem adnak. Ha mégis megállnak egy pillanatra, és leereszkednek hozzánk, kiderül: a szavak a magyar közéletben elveszítették eredeti jelentésüket. Halljuk, hogy szólnak, látjuk, hogy mozog a szájuk, de döbbenten tapasztaljuk: nem értjük, milyen valóságról beszélnek.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap szeptember 19-ig kapható 2024/37. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!