Mi az Oasis titka?

Mi az Oasis titka?

Noel (balra) és Liam Gallagher (jobbra) 2006-ban (Fotó: AFP via Europress/Mike Clarke)

Múlt héten jelentették be, hogy 2025-ben egy rövid turné erejéig újra összeáll az 1990-es évek meghatározó brit gitárzenekara, az Oasis. A rajongók időközben el is kapkodták a koncertekre meghirdetett összes jegyet – a feketepiacon már 6000 fontot kóstál egy belépő. De hogy lehet ilyen népszerű egy zenekar, amelyik tizenöt éve nem is létezik?

Noel tizenkilenc éves volt, már dolgozott, meg minden. Egyik este mentem haza, aznap ittam életemben először, beléptem a szobánkba, és nagyon kellett pisilnem. Kerestem a villanykapcsolót, nem találtam, már majdnem bepisáltam, basszus, gondoltam, nem bírom tovább, és lehugyoztam a vadonatúj hifi -lejátszóját. Azt hiszem, ezzel kezdődött.

Liam Gallagher, az Oasis 51 éves énekese ezt a történetet adta elő a Graham Norton-show egy 2017-es adásában, amikor szóba került, miért utálják egymást annyira nála öt évvel idősebb bátyjával, Noellel.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap szeptember 12-ig kapható 2024/36. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Oasis