Leváltották a fideszes polgármestert, felmondta a közétkeztetést

Leváltották a fideszes polgármestert, felmondta a közétkeztetést

Klenik Sándorné kampányolás közben Penészleken (Fotó: Klenik Sándorné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmondta a saját magával kötött közétkeztetési szerződést Penészlek eddigi polgármestere, a fideszes Klenik Sándorné, akit most megismételt választáson váltottak le – tudta meg a 24.hu.

A portál cikke szerint a kormánypárti politikus hétfőn, a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a gyermekétkeztetésre vonatkozó szerződést a Nyugalomsziget Nonprofit Kft. igazgatójaként, szeptember 30-ával, felmondja. Magára az étkeztetésre eddig a cég által működtetett idősek otthonában került sor. Klenikné a videóban hozzátette, hogy a szerződésbontásról szóló dokumentumot augusztus 28-án be is nyújtotta. Mégpedig saját magának – tette hozzá a 24.hu. A videóban azt is közölte, hogy az étkeztetést a mai napig a 2023. márciusi térítési díjjal számolta el, de hozzátette, hogy a döntésnek „nem ez a legfőbb oka, és a helyben élők tudhatják, hogy mire is gondol”. 

A döntés mögött nincs más, csak a szimpla kitolás – mondta Bíró Péter, az októbertől hivatalba lépő új polgármester, aki szerint mással nem magyarázható, hogy épp a hivatalba lépésének napján szűnik meg a közel másfél évtizede működő rendszer és az új testületnek az első munkanapján kell megoldania több mint száz óvodás- és iskoláskorú gyermek ellátását. Bíró Péter egy Facebook-videóban azt üzente a falu lakosságának, hogy számított a lépésre és van már terve a megoldásra.

Címkék: Fidesz, Penészlek