Kukorelly Endre: Félreértés, ha Orbán miatt nem drukkolunk a magyar csapatnak

Kukorelly Endre: Félreértés, ha Orbán miatt nem drukkolunk a magyar csapatnak

Kukorelly Endre író (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt hisszük, hogy a frusztrációnkat kompenzálja a sportsiker, de nyerhetünk akárhány meccset, vagy akármennyi olimpiai aranyat, a hiányérzetünk sosem fog elmúlni – mondta a Kultúrtáj című műsorunkban Kukorelly Endre író, a Magyar Íróválogatott szellemi atyja és oszlopos tagja, akivel a labdarúgó-Európa-bajnokság apropóján beszélgettünk a foci és a politikai kapcsolatáról, a nemzeti identitásról és a válogatott magyarul nem beszélő játékosairól, illetve Orbán Viktor emberi és sportolói kvalitásairól.

Kukorelly Endre szerint nagy baj, hogy magyarként nem találjuk meg a helyes arányokat. – Ha vesztünk, összezuhanunk, ha pedig elérünk egy kis eredményt, akkor tombolva ünnepeljük, hogy mi vagyunk a legjobbak a világon. De ez nagyon veszélyes, mert amint elkezdjük döngetni a mellünket, hogy milyen jók vagyunk, azonnal átfordul a dolog, és borzalommá válik. Aki tisztában van saját magával, az nem kiabálja hangosan, hogy ő a legjobb – mondta.