Fél nappal korábban kábítószer-birtoklásért fogták el az Árpád hídi baleset okozóját

Fél nappal korábban kábítószer-birtoklásért fogták el az Árpád hídi baleset okozóját

Sérült járművek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részletes sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a budapesti Árpád hídon történt, három ember halálát okozó súlyos baleset ügyében, amelyből kiderült, hogy az elkövetőt már szerda reggel előállították és korábban kábítószert fogyasztott.

Szerdán késő este három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben hárman meghaltak és négyen megsérültek. A tragédiát egy forgalommal szemben közlekedő autós okozta, aki több, szabályosan közlekedő járművel is ütközött. Az ügyben csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a rendőrség. Csécsi Soma szóvivő arról számolt be, hogy az eset a 3. kerületi Tavasz utcából indult, ahol egy taxis nő megállt dohányozni, és miután leparkolt, autójának ajtajai nyitva maradtak. Egy férfi kihasználta a nő figyelmetlenségét, bepattant a kocsiba, és rövid dulakodás után sikerült elhajtania a lopott járművel a helyszínről.

A taxit vezető férfi ezután a Vörösvári úti lehajtón hajtott fel a hídra, vagyis a forgalommal szemben haladt, és először egy szürke autóval ütközött össze. Ebben az ütközésben csak anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg. A híd másik végén történt a súlyos hármas karambol, amelyben a lopott taxit vezető 43 éves férfi, valamint egy Suzuki sofőrje és utasa is életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a férfi szervezetében volt-e kábítószer, illetve hogy milyen sebességgel hajtott. Csécsi Soma elmondta továbbá, hogy halálos közúti baleset gondatlan okozása és jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás a rendőrségen.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy szerdán kora reggel a 3. kerületben már érkezett a rendőrségre bejelentés egy zavartan viselkedő férfiról. A rendőrök átvizsgálták a férfit, kábítószer hatású anyagot találtak nála, és a gyorsteszt kimutatta, hogy kábítószert fogyasztott. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, de őrizetbe nem vették, mert annak feltételei nem álltak fenn. Kiderült, hogy ugyanez a férfi okozta aztán a balesetet szerda este.