„Akkor Kádár volt Döbrögi, most Orbán az”

„Akkor Kádár volt Döbrögi, most Orbán az”

Nagy Bandó András (Fotó: Végh László/Magyar hang)

„Fölfegyverzett hadihajót nem lehet kis ladikokból legyőzni” – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Bandó András annak kapcsán, hogy miért nem bízik már a hajdani ellenzékben. – Elsőként Márki-Zay Péterben láttam meg azt a tisztességet, ami kedvemre való, aztán jött Magyar Péter erőteljesebb fellépése. Tudjuk, sokáig a NER szekértolója volt, én mégsem kérdőjelezem meg a tisztességét, szembefordulását nem tekintem árulásnak – közölte a Karinthy-gyűrűs humorista, előadóművész, író, költő, „népművelő”, hozzátéve, hogy mindkét Péternek szimpatizánsa, de ahogy sem valláshoz, sem focicsapathoz nem csapódik, úgy párthoz sem.

Nagy Bandó András a legnagyobb sikereit a késő Kádár-korszak idején aratta, annak kapcsán, hogy lát-e a párhuzamot a mostani időszakkal, azt fejtette ki, hogy sokan nem veszik észre: most is egypártrendszer van. – Akkor Kádár volt Döbrögi, most Orbán az – fogalmazott, kifejtve, hogy Orbán Viktornak olyannak kellene lennie, mint egy jó futballbírónak: legyen ott a pályán, de ne vegyük észre. Ne kelljen nekem tudni, hogy mi a hobbija, ne ezért épüljenek stadionok az országban. Csak azt kellene éreznem, hogy jó itt élni – mondta.

• Ki mondja meg, hogy ki a valódi Mózes?
• Volt valaha tudatos polgárság a magyar történelemben?
• Van azért ok optimizmusra?
Új darabokat már ritkán ír, mi ennek az oka?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 11-ig kapható 2024/27. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!