Magyar Péter: Június 9-e sorsfordító napként vonul majd be a magyar történelembe

Magyar Péter: Június 9-e sorsfordító napként vonul majd be a magyar történelembe

Magyar Péter beszédet mond (Forrás: Magyar Péter/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

• Jövő héten találkozik Magyar Péter és Karácsony Gergely
• Szeptembertől „kormányinfókat” tart a Tisza Párt
• Megnyitották a pártot, be lehet lépni, de vannak feltételek
• Magyar Péter hamarosan uniós vezetőkkel egyeztet a forrásokról és jogállami kérdésekről
• Ősztől újabb országjárás következik

Június 9-e sorsfordító napként vonul majd be a magyar történelembe – ezzel kezdte a „Rendszerváltás – Új korszak kezdődik” címmel meghirdetett rendezvényen a beszédét Magyar Péter. A Tisza Párt vezetője szerint olyan eredményeket értek el, amire nincs tankönyvi magyarázat, ehhez a kampány olyan volt, mint amikor nincs idő felnyergelni a lovat, hanem szőrén kell megülni, de ezt közösen megcsinálták. 

– Voltak hibák? Persze, hogy voltak. El lehetett volna kerülni? Bizonyára – mondta, jelezve, hogy szeretett volna ember maradni, „egy közületek”. Ígérete szerint ugyan óvatosabban, mint eddig, de továbbra is az marad. Nem minden lépése lesz mindenki számára szimpatikus, de megígérte, hogy Magyarország érdekében dolgozik és mindent a közös célnak rendel alá.

Magyar Péter felidézte, hogy több mint 1,3 millió ember szavazott rájuk, hogy a Tisza Párt legyen Orbán Viktoréknak, a „Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének” igazi kihívója a következő országgyűlési választáson. – Mi vagyunk Orbán Viktor igazi ellenzéke, mi vagyunk a valós kihívó – mondta, kiemelve, hogy egy új, más világot kell teremteniük. Olyan jövőképet kell a magyar emberek elé tárniuk, hogy ne emelkedjen a kivándorlók száma, hogy a gyümölcsök és a zöldségek áfája 5 százalék legyen, illetve kiemelt még a szétzilált egészségügy és oktatás helyreállítását. – A felelősségünk, hogy végre mindenki olyan ajánlatot kapjon, amiben lehet hinni – mondta. Felelősséggel tartoznak szavai szerint azok felé is, akik ma még kormánypárti szavazók, nekik is be fogják bizonyítani nincs két Magyarország és van lehetőség a róluk már lemondott Fideszen kívül is. Felelősségük van a budapestiek felé is, ahol – mint mondta – mára már a Tisza a legerősebb politikai erő. Be fogják bizonyítani, hogy véget ért a Fidesz és a kék Fidesz világa.

Élesen bírálta a többi ellenzéki pártot, amiért nem vállalták a kudarcokért a politikai felelősséget. – Ha én bármikor akadálya leszek a kormányváltásnak, akkor tudni fogom, hogy mit kell tennem a hazám érdekében – mondta. 

A politikus kifejtette, hogy hisz a nagy sportesemények nemzetegyesítő erejében, de egy olimpia rendezése egész országot érintő stratégiai ügy. Ezért szükség esetén országos népszavazást kezdeményeznek. Egyúttal üzent Karácsony Gergelynek és a kormánynak is: csak a magyar emberek döntésének fényében kezdjék meg az előkészületeket. Külön kitért Budapestre is, elmondása szerint Karácsony Gergely informálisan megkereste és négyszemközti találkozóra invitálta, a jövő hétre. Eközben hallja, hogy már arról beszélnek a háttérben, hogy miként fogják majd a Tisza Párt embereit „megvenni”, de ők nem fognak semmilyen alkut kötni sem a Fidesszel sem az óbaloldallal. – A Tisza Párt minden lehetőségre felkészül Budapesten – fogalmazott.

Beszélt ezután a médiáról is azzal, hogy a független sajtó nélkül nincs demokratikus nyilvánosság. Ő a jövőben is nyitott lesz a sajtó megkereséseire, mert egy politikusnak az újságírók rendelkezésére kell állnia. A propaganda és a bulvárkérdésekre, ugyanakkor egyetlen politikusuknak sem köteles válaszolni. Bejelentette, hogy szeptembertől mint a kormányzásra készülő erő, „valódi kormányinfókat” fognak tartani.

A jövőre ráfordulva politikus azt mondta, hogy ha a munkájukat elvégzik és a hibáikat kijavítják, akkor győzni fognak. Ehhez sok ember munkájára szükség lesz, „fel kell ismerni, hogy nincs tovább idő a fotelből politizálására, ki kell lépni a fényre”. Beszélt arról is, hogy mostantól be lehet lépni a pártjukba, igaz, ennek vannak feltételei: minimum három hónap pártoló tagság és egymás megismerése. Jelenleg 65 munkacsoport dolgozik a pártban azon, hogy minden szakmai szervezet meghallgatása után összeálljon a részletes programjuk.

Uniós vezetőkkel egyeztet Magyar Péter

Magyar Péter úgy fogalmazott, hogy furcsa, átmeneti időszak előtt állnak, hiszen a magyar parlamentben még nincsenek ott, de Európában már a legnagyobb frakcióhoz csatlakoztak. Orbán Viktor szerinte álmodozhat egy erős jobboldali képviselőcsoportról, de valójában a magyar miniszterelnök Európában, legalábbis a jobbik felén már persona non grata. Kitért az EP-mandátumára is, amelyet sokan kétségbe vontak, de szerinte nagy lehetőséget jelent a nemzetközi kapcsolatokban, az uniós pénzek hazahozatalában és hogy felszólalhat így a magyar parlamentben és szembesítheti „az orbáni maffiát a bűneivel”. Ráadásul – mint mondta – az Európai Néppártból ki is szavazhatnak. Azt is elmondta, hogy Brüsszelben az agrárpolitikával foglalkozik majd, a vidékfejlesztés ugyanis kiemelt feladata a Tisza Pártnak. Bejelentette azt is, hogy tíz nap múlva egyeztet Strasbourgban egyeztet az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökével az uniós források hazahozataláról és jogállami kérdésekről.

Új korszak kezdődik

– A politikai rocksztár és utcai harcos korszaknak vége, ma egy új korszak kezdődik – mondta Magyar Péter. Ez egy rendszerváltás előkészítéséről szól: új emberek, új lendület, új struktúra. A siker felé tartanak, ami az, hogy megnyerik a következő országgyűlési választást.

A legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy mindenkihez eljuttassák a változás üzenetét. Nyáron a szervezetépítésre és a program megírására koncentrálnak, ősztől pedig újra útnak indulnak és eljutnak – mint ígérte – minden településre. Pár hónapon belül a miénk lesz Magyarország legjobban szervezett politikai közössége – fogalmazott. Legkésőbb 2025-re a cél, hogy meglegyenek az egyéni jelöltjeik, akik elindulnak a választáson, a kiválasztási folyamatot július végén indítják.

A rendezvényen beszédet mondott a Tisza Párt két, leendő fővárosi képviselője is, Ordas Eszter, illetve Porcher Áron, aki budapesti terveiket ismertették, illetve a közösségük kezdeti napjait elevenítették fel. Színpadra lépett Rost Andrea is, aki ezúttal nem énekelt, hanem a változásról beszélt és lelkesedésre buzdította a segítőiket.