Tiborcz István ezúttal Kecskeméten vásárol be

Tiborcz István ezúttal Kecskeméten vásárol be

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhárult az utolsó akadály is az előtt, hogy a kecskeméti konzervgyár annak a Főnix Magántőkealapnak a tulajdonába kerüljön, amelyet Tiborcz Istvánnak, a kormányfő vejének az érdekeltségébe tartozó Gránit Alapkezelő Zrt. kezel – tudta meg a Hvg.

A lap értesülése szerint a napokban a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezési eljárásában formálisan is tisztázták a magántőkealap végső tulajdonosainak kilétét, így megtörténhet az összefonódás, vagyis az Agrár-Finance Kft. egyedüli és közvetlen irányítást szerezhet a Kecskeméti Konzervgyártó Kft. felett. Az Agrár-Finance alapítója a Főnix Magántőkealap, amelyet a Gránit Alapkezelő igazgat, és ez utóbbi a Gránit Bankon keresztül Tiborcz István érdekeltsége.

kecskeméti üzem a maga bő 20 milliárd forint tavalyi árbevételével a Bonduelle és a Globus után a harmadik legnagyobb magyarországi konzervgyár, viszont ágazati szereplők azt mondták a Hvg-nek, hogy manapság csak akkor érdemes konzervgyárat vásárolni, ha uniós forrás van a fejlesztésére, vagy ha nemzetgazdasági szempontból az állam vállalja a támogatását. A konzervgyár azonban Kecskemét belvárosába beékelődve hatalmas és értékes ingatlanon fekszik. Ráadásul jóval nagyobb területen, mint amit az üzem használ. Kecskeméten ezért aztán arra számítanak, hogy előbb-utóbb ez az ingatlan önállóan is érték lesz az új tulajdonos szemében: lakóparkot vagy szállodát építhet oda, például a bővülő Mercedes-gyár igényeinek kielégítésére.