New York Times: Biden mérlegeli, hogy folytassa-e a kampányt

New York Times: Biden mérlegeli, hogy folytassa-e a kampányt

Joe Biden amerikai elnök látogatást tesz a vészhelyzeti műveleti központban Washingtonban 2024. július 2-án. Az Egyesült Államok középső államaiban az esők miatt hirdettek rendkívüli állapotot, Washingtonban a rendkívüli hőség miatt van érvényben figyelmeztetés. (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívüli hírben közli a New York Times (NYT) azt az értesülését, mely szerint a hivatalban lévő amerikai elnök, Joe Biden arról beszélt egy kulcsfontosságú szövetségesének: lehet, hogy nem tudja megmenteni az elnökjelöltségét. Az újság forrása névtelenséget kért.

A lap szerint ha a következő napokban nem tudja meggyőzni a közvéleményt Biden arról, hogy a múlt heti vitán nyújtott gyenge teljesítménye után alkalmas a feladatra, kiszállhat az elnökválasztási kampányból. A NYT azt írja, ez az információ az első jele annak, hogy Biden komolyan mérlegeli, képes-e talpra állni a csütörtöki atlantai elnökjelölti vitán nyújtott lesújtó teljesítménye után.

A CBS News szerdai közvélemény-kutatása szerint a vita után Donald J. Trump volt elnök a vita óta két százalékkal előzi Bident,a legfontosabb csatatérállamokban pedig már három százalékot is meghaladja az előnye.

Címkék: Donald Trump, Joe Biden