Tóth Imre Bruti: Az M1 nem jött ki jól az EP-vitából

Tóth Imre Bruti: Az M1 nem jött ki jól az EP-vitából

Tóth Imre Bruti a köztévé által szervezett uniós választási vitaműsorban, 2024. május 30-án. (Képernyőfelvétel: M1 oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerintem remekül helytálltak a stand up-os kollégák, például Deutsch Tamás fantasztikus monológokat adott elő, nagyon sokan nevettünk rajta. Nemcsak én nevettem rajta, a többiek is, jó hangulatú vita volt – mondta el Tóth Imre Bruti humorista a Magyar Hangnak annak kapcsán, hogy milyen élmény volt részt vennie a közmédia csütörtök esti EP-vitáján. Bruti a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listájának negyedik helyén szerepel, és azért küldték a listavezető Le Marietta helyett az eseményre, mert a párt szerint a vita feltételei felértek egy bohózattal.

A humorista elmondta, sokat készült az alkalomra, megírták a szöveget, majd egyeztetett a kutyapártos kollégákkal, hogy mi az, amit mindenképp átadjon a vitán. – Természetesen soha nem vagyok elégedett magammal, ráadásul volt, hogy össze-vissza hebegtem-habogtam – mondta hozzátéve, hogy izgult, hiszen ez nem egy Showder klub felvétel volt, itt nem volt közösség, „steril kiherélt hangulat volt, de megoldottuk”. Azért a vitapartnerek néha összekacsintottak egymással egy-egy poénnál, még arra is volt példa, hogy Toroczkai László Mi Hazánk-elnökkel is, míg Magyar Péterrel többször is összenevettek. Igaz, Bruti szerint Toroczkai az ő utolsó poénjának nem örült annyira (amikor a humorista úgy vezette őt fel megszólalása előtt, hogy most Toroczkai László következik az időjárással – a szerk.), „de egy félmosolyt azért kicsaltam belőle”.

Arról is beszélt, Deutsch Tamás a végén nagyon kulturáltan odajött hozzá, és kezet fogott vele. – Ezúton is elnézést kérek Deutsch Tamástól, ha túl messzire mentem volna, bár monológjaival nem feltétlen érdemli ki ezt – tette hozzá Bruti. Az esemény kulisszatitkairól szólva elmondta, hogy az M1 dolgozóitól kaptak pogácsát és édességet, ami nagyon finom volt, és még a Kutya Párt Döbrentei téri tüntetésére is tudott belőlük vinni, vagyis „végre kiderült, hogy nem hiába megy százmilliárd a közmédiára”.

És vajon összességében megérte-e az MKKP-nak, hogy ebben a formában részt vettek a vitán? Bruti szerint igen, ahogy látja, az internet is felrobbant a szereplésétől. – Szerintem jobban jártunk így, hogy nem az unalmas szakmai dolgokat mondtuk. És bár tudom, hogy az embereknek show és cirkusz kell, most azt javaslom mindenkinek, hogy olvassák el az MKKP honlapján a párt programját – tette hozzá. Egyébként úgy látja, hogy az M1 nem jött ki jól a vitából, ugyanis hiába próbálták satuba szorítani a jelölteket egyszerűen mindenki elmondta, ami bökte a csőrét.

A humoristát arról is kérdeztük, mivel győzné meg a választókat, hogy a Kutya Pártra szavazzanak, ne a Tisza Pártra vagy a Momentumra. Válasza szerint látja a Tisza Párt előrenyomulását, sok sikert kíván nekik, hiszen „valahol egy a célunk, hogy változás legyen”. Ugyanakkor szeretné, ha az emberek látnák, hogy az MKKP cselekvő párt, ezer dolgot tett meg az elmúlt években, hogy segítsen az embereknek, folyamatosan csinálnak valamit. – Az MKKP keveset ígér, sokat dolgozik a lehetőségeihez képest, Le Marietta listavezető is ilyen típus, ő a legjobb ember, akit kiküldhetünk. Hiszen oké, hogy a kampány arról szól, hogy ki milyen hangosan kiabál, de aki kijut az EP-be, annak nem ezt kell csinálnia, hanem szart lapátolni, vagyis rengeteget dolgozni – fejtette ki.

Végül az egyébként Debrecenben élő, akkugyárépítések ellen több alkalommal is tiltakozó Brutit arról is kérdeztük, elég lesz-e ez az ügy ahhoz, hogy leváltsák helyben a fideszes polgármestert, Papp Lászlót. Mint mondta ennek kapcsán nem optimista, de reménykedik, ugyanis a várost érezhetően foglalkoztatja a hét épülő akkugyár kérdése. – Remélem az emberek komolyan fogják venni ezt a témát, sokan nem tudják, az akkugyárak mennyire környezetszennyezőek lehetnek. Ráadásul ha elindul a gyártás, ehhez majd víz kell, amit csak a magyar földből tudnak elvenni. Pedig a víz a legfontosabb kincsünk, amit most oda akarunk adni önként egy idegen hatalomnak, hogy hasznot húzzon belőle, miközben mi ebből alig fogunk profitálni, hiszen a gyárak csak kis mértékben fognak hozzájárulni a GDP-hez – tette hozzá.

Lapunk tavaly már készített interjút Brutival, debreceni lakosként akkor is az akkugyárak ellen tiltakozott, de szóba került az is, milyen viszony fűzi a Magyar Kétfarkú Kutya Párthoz. Az interjú ITT olvasható teljes terjedelmében: