Tóth Imre Bruti: Elzárkózhatunk, de attól még át fog gázolni rajtunk a politika

Tóth Imre Bruti: Elzárkózhatunk, de attól még át fog gázolni rajtunk a politika

Tóth Imre Bruti (Fotó: LMP / Facebook)

 

– Én józan paraszti ésszel nem találok rá magyarázatot, hogy miért lesz ez jó a debrecenieknek – erről beszélt a városba tervezett akkumulátorgyárak kapcsán Tóth Imre Bruti a Magyar Hangnak adott interjújában. A debreceni humorista úgy vélte, népszavazással kellene dönteni a beruházásokról, ugyanakkor szerinte ez a kérdés is túlpolitizálttá vált, ahogy a magyar közélet minden szegmense is az. – Engem ebben az ügyben nem érdekel a politika, én civilként azért tiltakozom, mert légvonalban 3-4 kilométerre lakom attól a helytől, ahova az egyik gyárat tervezik – mondta hozzátéve, hogy nem szeretné, ha létesítmény „kipufogná magából azokat az anyagokat, amiket az egyébként is túlszennyezett debreceni levegő már nem biztos, hogy elbírna”.

Beszélt arról is, hogy az önálló estjein nagyon kevés a politika, mert azt látja, hogy a népnek nem feltétlen van igénye erre, nem akarják, hogy ott is megosztottak legyenek. – Amíg nincs szó politikáról, addig általában nagyon jól megy a műsor, ha viszont igen, hirtelen olyan lesz, mintha egy háromméteres üvegfalba beszélnék – mondta.

• De vajon miért tartja fásultnak a magyarokat?
• Tervez-e indulni a jövő évi választásokon?
• Miért politizál keveset az önálló estjein?
• Mit gondol, leváltható-e a mostani rendszer?
• Mi az, amivel szeretne viccelni, de Magyarországon nem lehet?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 7-én megjelent, 2023/27. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!