Kiadták Magyarországnak az antifa támadás egyik feltételezett elkövetőjét

Kiadták Magyarországnak az antifa támadás egyik feltételezett elkövetőjét

Az egyik támadás egy pillanata (Forrás: Youtube/Antifa Attack)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiadta a német hatóság Magyarországnak a tavaly februárban Budapesten elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények egyik feltételezett elkövetőjét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.

A tájékoztatás szerint a 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján tavaly decemberben fogták el Berlinben. A BRFK életvédelmi osztályának nyomozói pénteken az osztrák-magyar határon vették át a férfit, majd Budapestre szállították – ismertette a rendőrség. Közölték, hogy életveszélyt okozó testi sértés kísérletének és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a vallomástételt megtagadta. Hozzátették, a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2023 februárjában elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények kapcsán a budapesti rendőrök három embert azonnal elfogtak. További tizennégy elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük eddig hármat fogtak el külföldön, az egyikük kiadatása történt meg pénteken.

Az elsőrendű vádlott az olasz Ilaria Salis, aki felkerült az olasz Zöldek és Baloldaliak Szövetsége (AVS) EP-listájára. Salis egy hónappal ezelőtt került bűnügyi felügyeletbe, miután egy hónappal ezelőtt szabadult az előzetes letartóztatásból 16 millió forintos óvadék ellenében. Megválasztása után pedig onnan is szabadult. A nőt két esetben társtettesként, egy esetben pedig bűnsegédként, bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolják.

Címkék: antifa