Vitézy Dávid: Lázár Jánosnak le kellene mondania

Vitézy Dávid: Lázár Jánosnak le kellene mondania

Vitézy Dávid (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

A személyes indulataira alapozott, „majd ő megmutatja mindenkinek” típusú hozzáállással Lázár János többet rombol, mint használ – erről beszélt Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt, egykori közlekedési államtitkár a Magyar Hangnak adott interjújában. Mint fogalmazott, nem szeretné az elmúlt 30 év minden hibáját Lázár János nyakába varrni, „de az elmúlt két év súlyos hiba- és kudarcsorozat számára, ezáltal az utasok és vasutasok számára is”. – Leállított minden vasúti beruházást, pályafejlesztést, és ott tartunk, hogy 2017 óta a MÁV nem írt alá szerződést új vonatok vásárlására, amit mi elindítottunk mozdonyok, intercityk, motorvonatok beszerzésére, azt mind visszavonta – fejtette ki.

Ami a fővárost illeti, elmondta, eddig őt a közelgő közgyűlési munka kapcsán nem kereste sem formálisan, sem informálisan Karácsony Gergely, aki szerinte a TikTokon aktív, de városvezetői tevékenységének nem látta nyomát az elmúlt hónapokban. A közelgő közgyűlési munka kapcsán pedig azt fejtette ki, hogy ha az óbaloldali világ leváltásában van partnerség, akkor sok más ügyben is előre lehet lépni. –  Illetve lesznek elemek a programomból, amelyek kapcsán szintén nem tudok hátrálni. Ilyen a BKK-rendészet felállítása – szögezte le.

• Mi lenne a három sürgős intézkedés, amit meghozna a vasút kapcsán?
• Ha Orbán Viktor felkérné, lenne-e közlekedési miniszter?
• Mik azok a feltételek, amelyek teljesülése szükséges ahhoz, hogy együttműködjön Karácsony Gergellyel?
• Támogatna-e egy budapesti olimpiát?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap szeptember 13-ig kapható 2024/36. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!