Érthetetlen a magyar kormány Amerika-politikája – Reptér

Érthetetlen a magyar kormány Amerika-politikája – Reptér

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég a vélhetően erős nyomás hatására Joe Biden kiszállt az amerikai elnökválasztási küzdelemből, és maga helyett Kamala Harrist javasolta demokrata elnökjelöltnek. Azóta a befolyásos demokrata politikusok és közéleti szereplők többsége beállt a jelenlegi alelnök mögé, és egy nap alatt több mint 80 millió dollár kampánytámogatás folyt be a demokratákhoz. Valóban Harris lenne a legalkalmasabb jelölt? (Podcastunk azelőtt készült, hogy Barack Obama korábbi elnök és felesége, Michelle Obama is jelezte, hogy támogatják a jelöltet.)

Az amerikai elnökválasztás kapcsán felmerülő lehetséges váratlan fordulatokról és forgatókönyvekről beszélgettünk Lukács Csabával, a Magyar Hang lapigazgatójával. Az amerikai történések mellett a választások magyar vonatkozásait is körbejártuk. A magyar kormány egyértelműen Trump mellett tette le a voksát, de vajon hogyan érintené az ország külpolitikáját az, ha a demokraták elnökjelöltje nyerné meg a választásokat? Ha azonban Trump győz, mennyire fordul szélsőséges nacionalista irányba az amerikai politika, és milyen hatással lehet ez Európára?

A műsorvezető: Pozsgai Rebeka.