Verebes István

Ha én szegény volnék

Ha én szegény volnék

Ha én szegény volnék, a kormány intézkedéseit nem átkoznám, hanem elismerném azokat mind, hiszen épp rajtam csattanna a legjobban minden apró megszorítás, ami egyre nagyobb csúcsteljesítményekre adna alkalmat nekem.
Feszélyezett kérdések megzakkant önmagamhoz

Feszélyezett kérdések megzakkant önmagamhoz

Az, hogy egy 43 éves férfiember a mocskos és rosszindulatoktól feszülő országos zűrzavar zenitjén megrázta magát, és mert kilépni a térdig érő ganajból, az olyan alja reakciócunamit gerjesztett, ami, ha másért nem, vajon már csak emiatt is el kell-e nyerje pártolásom?
Nyerésben az ordenáréság

Nyerésben az ordenáréság

Nem szóltam egy szót sem, amíg a fiatalember a remény postásává lett. Ámde épp, mert közügyek képviseletében lépett fel, azt már meghallania sem lett volna szabad, amit silány és hitvány és nívótlan intimkedést kényszerítve tétetett nyilvánossá a közhatalmi rábírás.
Na ezt már tényleg ne!

Na ezt már tényleg ne!

Nincs messze a nap, amikor kínai rendőrök büntetik gyorshajtásért az indonéz buszsofőröket, betanított filippínók vívnak ökölharcot begőzölt román futballdrukkerekkel, így aztán Pest vármegye határán Lázár Jánosnak jócskán lesz alkalma videó blogban panaszkodni az arab gettóra.
Gyanús párhuzamok

Gyanús párhuzamok

Az elmúlt hat hétben olyan színdarabbal foglalkoztam, amelynek több jelenete az 50-es évek elején, majd egy kifejezetten 1956. november 4-én játszódik. Emlékeimből ástam elő 8 esztendős magam impresszióit.
A magamutogatás darálója

A magamutogatás darálója

Az államelnök asszonynak elég, hogy hány és hány külhoni államfőt kell felköszöntenie, mindenki nem férhet a szórásba – kivéve Gáspár Győzőt, a hazai cigány kisebbség jeles blama mesterét, ő valami oknál fogva, ki tudja, miért, rákerült az államelnök asszony protokoll-listájára.
Találkozás

Találkozás

Puzsért becsülöm, mert az a ritka fajta értelmiségi, aki nem ködösít, nem kertel, nem leptet, nem beszél mellé, mondja, amit gondol, és amit mond, azért vállalja is a felelősséget.