Marabu

Dísztürk

Dísztürk

„Úgy tudom, Ön ellenzi a keresztényüldözést. Bevallom, kicsit izgultam, hogy meg fog szidni, amiért kipucoltam Hegyi-Karabahot a keresztényektől.”
Hajrá!

Hajrá!

A lengyel kormánypárt sok mindenben másolta Orbán rendszerét. A demokrácia szétmorzsolása, a média zsebre vágása, ósdi nézetek jogi beerősítése satöbbi, satöbbi. Viszont lopni elfelejtettek. Az valahogy nem jutott eszükbe. Érthetetlen.
Felemelkedés

Felemelkedés

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve, mondhatnánk ma is. De hogy mondjuk, ha folyton belerondít az örömünkbe az áskálódó Nyugat, a korrupciót visszaállítani akaró ellenzék meg a sok pénzéhes és mohó tanár, ápoló, kisnyugdíjas…
Pekingi pincsi

Pekingi pincsi

A magyar miniszterelnök megalkuvást nem tűrően kezet szorított Putyinnal, minden óvatoskodást félresöpörve katonai műveletnek nevezte a durva háborút, majd időt sem hagyva az orosz elnöknek a tiltakozásra, bátran kifejezte békevágyát.
Monetáris

Monetáris

Mindannyian szeretnénk milliárdossá válni. Tessék, most sikerült. Sajnos nem vagyonban jött össze, hanem veszteségben, mert az MNB veszteségét a mi zsebünkből kell pótolni, ugye, na de hát semmi sem tökéletes.
Zaka-zaka-zakatik!

Zaka-zaka-zakatik!

„Bicskére? Felnőtt ember létére még ilyen délibános álmai vannak? Inkább menjen űrhajósnak, abban Magyarországon most jóval nagyobb esélyek nyíltak!”
Sodródunk

Sodródunk

Az irány jó! Az most részletkérdés, hogy a szintet nem sikerül tartani, és egyre mélyebbre süllyedünk a fölkapaszkodás reménye nélkül, de ha elővesszük az iránytűt és leellenőrizzük a haladási irányt, magunk is meggyőződhetünk róla: az irány jó!
Az életnek

Az életnek

„Reformpedagógia. Ha megnőnek, úgyse jut nekik más, csak valami akkugyári szalag melletti meló, jobb ha már most hozzászoknak.”
Írás a falon

Írás a falon

Házi feladat: állítsd az osztálytermi idézeteket időrendi sorrendbe! A) „Minden magyar gyerek újabb őrhely” B) „Nem, nem, soha!” C) „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen” D) „Magyarország nem rés, hanem erős bástya” E) „Crescit sub pondere palma”
Ellenforr

Ellenforr

Na szóval, Petike, beugrottam, hogy megbeszéljük: az idei október 23-át sem tudom Budapesten tölteni, mert külföldre fog szólítani egy sürgős, halaszthatatlan intéznivaló. Szóval, kezdd el szervezni, mi legyen az!
Sportnemzet

Sportnemzet

Annyi milliárd, amennyi. Sportnemzet vagyunk, ha ennyibe kerül egy atlétikai vébé, hát akkor ennyibe. Ja, hogy lehetnénk akár tömegsportnemzet is, iskolai tanuszodákkal, tornatermekkel, torna pályákkal?
Rose d'Or

Rose d'Or

Mennyivel más lehet Amalfi mellett a nagy hullámzás miatt megcsúszni a strandpapucsban, és egy luxusjacht meredek hátsó lépcsőjén legurulni a napozóteraszra.