Dévényi István

Elit menni Transylvania

Elit menni Transylvania

Taste of Transylvania – hirdeti a skanzen kapujára aggatott felirat, hogy gasztronómia fesztiválra gyülekezik a nép, picit gyanús, hogy angolul, nehezen illeszthető az előre elképzeltekbe. Aztán a 12 500 forintos belépő megváltását követően összeáll a kép.
A far-hát megvilágosító ereje

A far-hát megvilágosító ereje

Vidéki vállalkozó írta meg valamelyik Flaszter-téma kapcsán, hogy egymilliárdos ajánlattal indult volna a közbeszerzésen, de rászóltak, hogy nem lesz az úgy jó, mert Mészárosék ötmilliárdossal pályáznak, szóval mindenkinek akként a leghasznosabb, ha visszavonja az övét.
Orbán álma földbeállt

Orbán álma földbeállt

Nem is emlékszem, mikor jegyeztem be utoljára banki jelzálogot. És hitel nélküli vásárlás is alig, az egész ingatlanpiac halott, ilyet életemben nem láttam, pedig jó ideje itt dolgozom.
Semmi

Semmi

Ami van, az van, meg kell oldani és túl kell élni, errefelé ez az évezredes tapasztalás.
Orbán Dávid-harca

Orbán Dávid-harca

Körbeértünk. Olyannyira elfogyott az ellenzék, hogy Orbán Viktor már kreálni sem képes újat, márpedig ellenség nélkül nincs konszolidált, keresztény-konzervatív, polgári hatalomgyakorlás, mint falat kenyér, úgy hiányzik a NER világára acsarkodó belföldi fenyegetés.
Odafent és idelent

Odafent és idelent

Hiába népszerű indoklása ez az ellenzék tehetetlenségének, a diktatúra nem ilyen. Magyarországon demokrácia van, amit a Fidesz szisztematikusan önmagára torzított. És akkor most leírom, hogy miért van mégis diktatúra.