Már a punkok is Orbán ellen

 Már a punkok is Orbán ellen

A Civil Összefogás Fórum plakátja (Forrás: CÖF/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oh, a Dead Kennedys! Lázongó kamaszkorom vörösboroskólás házibuliktól vadregényes világa. Pogó, és hol világvége, hol világmegváltó beszélgetések a sarokba húzódva, miközben szól a California Über Alles. Sose gondoltam volna, hogy egyszer majd a honi közélet viharának közepiben találom egykorvolt kedvenc punk együttesemet, meglepőbb ez, mint a Magyar Péter-jelenség, és lám, megtörténik mindkettő. Mert, hogy a CÖF fogta, és egy az egyben lenyúlta a Dead Kennedys ikonikus fotóját, hogy legyártsa az n+1-ik bugyuta választási kampányplakátját. Amiről persze tudjuk, hogy nem választási plakát, és nem közpénzből készült. Én kérek elnézést.

A banda tagjainak (ezt most a Dead Kennedysre értem) persze feltűnt a két kép közötti hasonlóság, és szóvá is tették, hogy hát na, talán esetleg, ha már, akkor lehetett volna ezt legálisan is, szólni, érdeklődni, kérni, ilyesmi, hogy egyáltalán dönthessenek az imázsuk felhasználásáról. (Seres László újságíró megkeresésére reagált Jello Biafra, a két kép közötti hasonlóságot a 444 szúrta ki- a szerk). Amire berágott a CÖF, előásták Steve Lacy amerikai rappert, aki ugyancsak a punkok fehér ing, fekete nyakkendő, dollárjel outfitjében készített videóklipet, és összehoztak egy dörgedelmes közleményt a kettős mércéről, végül pedig felszólították az érintetteket, hogy a lényegről, a magyarországi választások külföldi befolyásolásáról beszéljenek. Imádom. Lopsz, és neked áll feljebb. Unortodox punk. Hungarikum.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!