Az igazság meg az odaát

Az igazság meg az odaát

Magyar Péter és Varga Judit 2022. április 3-án, a választás éjszakáján (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Kapcsolati erőszaktól lesz hangos a kormányzati nyilvánosság. Meglepődve nem lehetünk, hisz az elmúlt hetekben pontosan látható volt, merrefelé viszi majd a – nevezzük így – Magyar Péter-ügyet a Fidesz. A stratégia jó ideje kész, mostantól se ügyészség, se Tóni, se Barbi nem téma, csak a sikeres feleség és a gyenge személyiségű, őt fizikailag és lelkileg is bántalmazó, dühös férj. A Magyar Péter által közzétett hangfelvétel szinte a megjelentetése minutumában a NER megfelelő értelmezési dimenziójába került, amikor Varga Judit egykori igazságügyi miniszter a Facebookra írt posztjában megadta a szavazótábor számára megnyugtató magyarázatot: csak azért mondta, amit mondott, mert egyszerűen menekülni akart a terrorból, s ha a provokáló hitvese azt hallja, amit hallani akar, mielőbb véget ér a borzasztó szituáció. Mondom is a célközönség reakcióját: szegény, drága, szerencsétlen asszonka. Mellesleg tanú kilőve, hisz Varga Judit ugyanezt ugyanígy zökkenőmentesen előadja majd bármely nyomozó hatóságnak vagy akár a bíróságon, ha eljutna odáig a történet.

Ami igazán szomorú, hogy a családon belüli erőszak, mint fontos téma, bizonyosan elvész majd a politikai odavisszában, holott a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) számításai szerint nagyjából 226 ezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben fizikai, szexuális erőszak áldozatává válik. A Varga Judit–Magyar Péter-„sztori” sorsa sem lesz más, a valódi részleteket, egyáltalán a valóságot, nem valószínű, hogy valaha is megismerhetjük, mert ha lesz egy állítás, azonnal érkezik az ellentétes előjelű válasz a másik oldalról, pró és kontra, és így tovább, és így tovább. Mint ahogyan az efféle drámákban szinte mindig. Ezért is nehéz, sőt lehetetlen megállapítani sokszor, kié az igazság, s ezért áll a közvélemény és a jog is alapból a bántalmazott oldalára. Emlékezhetünk, hogy ebből született a metoo annak megannyi jó és számos rossz leágazásával, hisz egy ilyen vád bármikor könnyedén bevethető pusztító fegyverként is.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 4-ig kapható 2024/13. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!