Lelepleztük Magyar Péter külföldi támogatóit!

Lelepleztük Magyar Péter külföldi támogatóit!

Nagy Ervin a Kossuth téren Magyar Péter demonstrációján 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soros embere - nyilván. Gyurcsány bábja - természetesen. A dollárbaloldal legújabb képviselője – még szép. Az Orbán ellen szervezkedő háttérhatalom programjának végrehajtója – hát persze. Külföldről támogatott proxydemokrata – alap. Íme, Magyar Péter politikai identitástérképe – a kormánymédiában. Persze mindez csupán feltételezés – volt, a propaganda ugyanis bizonyítékot talált, legalább is a külföldi támogatásra. Mindjárt kettőt. 

Bizonyíték 1: Magyar Péter barátnője egy videóinterjúban véletlenül leleplezte önmagukat, majd ezt a részt kivágatták. A módosított mondat eredetileg emígyen hangzott: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.”

Uhh, ez kemény, egy grafikus csapat, amelyben külföldiek is ténykednek. Ha nem ismernék néhány grafikai céget, ahol ugyancsak külhoniak is melóznak, simán a hazaárulás jutna eszembe. Ennél már csak az informatikai vállalatok durvábbak, ott aztán se szeri, se száma az idegeneknek, a startupok világa meg maga a nemzetellenes fertő. Na, de hát mit is várhatnánk az ilyen Magyar Péter-féléktől, ugyebár.

Bizonyíték 2: Láng Balázs, az MSZP és a Párbeszéd szövetség stratégiai kommunikációért és kampányért felelős egykori igazgatója közös fotón látható Magyar Péterrel a Kossuth térre szervezett tüntetésen. Mint azt a teljes kormányzati nyilvánosságból megtudhattuk (jómagam a közszolgálati híradóból például), Láng Balázs Londonban lobbizik a nemzeti kormány ellen, s direkt a demonstrációra utazott haza, az erről szóló Facebook-posztjában pedig azt írta, hogy hozta magával a fél világot.

Azta, nem kapok levegőt. Ez már annyira brutális, hogy muszáj Láng Balázstól megkérdeznem Tornóczky Anita örökbecsű szavaival: És ezt így hogy? Röpinterjú:

– Valójában ki ön, és mit akar? (Na, jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy mint újságíró az újságírót, régóta ismerem Láng Balázst, és amikor megláttam a Híradóban, hangosan felröhögtem, majd azonnal ráírtam, hogy együtt is röhögjünk, kínunkban, és ilyen kérdést, kérdéseket valójában soha nem tennék fel, ám dédelgetett álmom volt kipróbálni, milyen propagandistának lenni. Amúgy nem túl szórakoztató, ellenben egyszerű. Ettől még a beszélgetés komoly része fontos információkat tartalmaz.)
– Egy 5 éve Nagy-Britanniában élő civil vagyok, aki az elmúlt esztendőkben rengeteget harcolt a külföldön élő magyarok jogaiért. Korábbi civil szervezetem 2022-ben sok száz angliai magyarnak biztosította a költségmentes szavazás jogát. Soha nem voltam sem politikus, sem párttag. Világ életemben újságíróként, stratégiai kommunikációs szakemberként dolgoztam. Egyike vagyok azoknak a külföldre kényszerült civileknek, akiket senki nem kért arra, hogy támogassák a változást. Ennek megfelelően nincs is semmilyen formalizált kapcsolatom Magyar Péterrel sem. Van viszont egy Magyar Péter törekvéseivel egyetértő Facebook-csoportom, amiben azok a külföldre kényszerült magyarok cserélnek gondolatokat, akik szintén ki vannak éhezve a hazai változásra.

– Aha. Csakhogy a nyilvánosságra került felvételen önök jó ismerősként ölelgetik egymást, ráadásul a színfalak mögött.
– Annak, hogy megjelentem a backstage-ben, egyetlen oka van: a rendezvényen felszólalt az egyik külföldön élő magyar barátom, Keresztesi Péter is. Magyar Péterrel ott találkoztam életemben először arra a 2 másodpercre, amit leleményesen kikockáztak a filmből.

– Hát igen, mindig mindenre van magyarázatuk, de valljon színt! Milyen feladattal, miféle pénzekből él Angliában?
– Marketingkommunikációval és brandmenedzsmenttel foglalkozom egy állatgyógyászati eszközöket gyártó angol cégnél. Amúgy másnap vissza is utaztam Angliába, a tüntetésre mentem, mint sok ezer más külföldön élő magyar.

– A demonstráción készült Magyar Péterrel közös fotóhoz a következőt posztolta: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot...” Ez nemzetközi fenyegetés?
– Ugyan már... Mindössze annyit jelent, hogy a Facebook-csoportunk tagjainak visszajelzései alapján rengeteg külföldi magyar utazott haza az április 6-i tüntetésre a világ minden szegletéből, mivel most először érzik úgy, hogy számít a véleményük, és van remény a változásra.

– Köszönöm a beszélgetést az MSZP és a Párbeszéd szövetség stratégiai kommunikációért és kampányért felelős egykori igazgatójának, vagy ahogyan a Mandiner fogalmazott, „a baloldal egyik nagyágyújának”, de talán mégis inkább a PestiSrácok meghatározását használnám: a régi motoros szocialistából lett dollárbaloldalinak!
– Fontbaloldali, ha már...

– Nem nyitok vitát!