Amikor nem Orbán áll a hídon

Amikor nem Orbán áll a hídon

Magyar Péter az általa meghirdetett nemzeti meneten 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Mi az isten történik? Van nekem ez a fideszes cimborám, illetve hát akad több is a régmúltból, amikor még úgy hittük (vagy inkább elhittük?), Orbán Viktor komolyan gondolja a polgári Magyarország álmát, de most arról a bizonyosról van szó, őt szoktam a Kötöttfogásban és a Flaszter felvételein emlegetni, a minisztériumi ember, aki Columbo felügyelő feleségeként vesz részt a közéleti életemben, mert rajta és rajtam kívül senki sem tud rólunk, hiába, ilyen időket élünk, ott érne véget a közszolgálati karrierje, ha valaki a hivatalból meglátná, hogy épp megiszunk egy sört, szóval ő küldte a cikkindító kérdést, hozzá rövid gyűjtést a kormánypárti politikai és médianyilvánosság Magyar Péterre adott bugyután erőszakos reakcióból, Trombitás Kristófok, Bohár Dánielek, Menczer Tamások sorakoztak elő, és még hozzátette: „Itt valami óriási gerjedelem van, a Fideszben meg csak kapkodják a fejüket.”

Hát igen, ez innen, a Fidesztől jó messzire is pontosan látható. Fejetlenség ütötte fel a fejét, Káosz kapitány állt a kormány mögé, nem porszem, hanem ötvenkilós homokzsák került a gépezetbe, akad a szalag, ugrik a lemezen a tű, recsegve-ropogva kínlódik a propagandaüzem. A sablonok mit sem érnek, a jól bevált koreográfia értelmezhetetlen és értékelhetetlen. Másfél évtized aljassági rutinja ment seperc alatt a levesbe: már nem lehet összegyurcsányozni, nevetséges sorosozni, a dollárbaloldal meg viccnek is rossz. Magyar Péter ugyanis fideszes. Jaj, nem kell dühösen félredobni a cikket, máris mondom, hogy gondolom.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!