Szerető Szabolcs

Orbánék háborúja

Orbánék háborúja

Minden egyes nem a Fideszre (és szövetségeseire) leadott szavazat a társadalom józanságát, érettségét jelzi, az immunrendszerét erősíti. A hatalom a társadalmi béke ellen visel háborút, a megfékezése így nemzeti érdek.
Merénylet, hazugság, hergelés, Fidesz

Merénylet, hazugság, hergelés, Fidesz

Fico megtámadása nem a szarajevói merénylethez vagy a Kennedy-gyilkossághoz hasonló történet, titkok és a háttérben húzódó ilyen-olyan szálak nélkül. Aki ma ennél többet állít, egyéb aljasságra is képes.
Ne lőjetek!

Ne lőjetek!

Tartok tőle, a Fico-merénylet sem a felkorbácsolt érzelmek csillapítására inti a hazai hatalomtechnikusokat, inkább sejtetésekből, vádaskodásból kampányfegyvert kovácsolnak belőle. Ne legyen igazam!
Hszi Csin-ping mosolya

Hszi Csin-ping mosolya

A miniszterelnök testtartása is megváltozik, ha nyugati vezető helyett keleti autokratával találkozik: hajbókolva azonnal megtalálja a tisztelet hangját. Egészen bizarr, ahogy kézi vezérelt médiája szalutált a kommunista Kína vezérének.
Kampány gombafelhőben

Kampány gombafelhőben

Az atomháború falra festésével szavazatokért kuncsorogni a társadalom elleni bűntett.
A váltópárt ígérete

A váltópárt ígérete

A Fidesz esetében csak a gyengülés mértékéről van vita a felmérések készítői között; mondanivalójával, fellépésével, az általa használt szimbólumokkal a kormánypárt kevésbé elkötelezett szavazóit is megcélozta Magyar Péter.
Klubhűség vagy párthűség?

Klubhűség vagy párthűség?

A Ferencváros hagyományaival ellentétes a rendszer kirakatcsapatának státusza, az orosz birodalomnak való hajbókolásról nem is beszélve. Szépen csillognak a trófeák, de a tiszta versengésben elért győzelem a legédesebb.
Az identitás-romboló

Az identitás-romboló

Magyar Péter egyelőre eltántoríthatatlanul, lépésről-lépésre halad a célja felé.
Magyar jövő feltételes módban

Magyar jövő feltételes módban

A Magyar Pétert az országjárásán lelkesen hallgató sokaság, a felmérésekben jelzett támogatás fricska az ellenfeleknek, a minden új szereplőt fanyalgással fogadó megmondóembereknek, de még nem maga az Orbán-rendszert kihívó, pláne nem leváltó alternatíva.
Az orbáni normalitás

Az orbáni normalitás

Különös érzés foghat el bennünket, ha a hazai viszonyok ismeretében figyeljük a miniszterelnöknek a múlt heti, úgynevezett CPAC konferencián elmondott beszédét.
Gyurcsány Ferenc, a kapuőr

Gyurcsány Ferenc, a kapuőr

Ez a status quo, amely mind Orbánnak, mind Gyurcsánynak megfelel. Előbbi a kormányrúdba kapaszkodik, utóbbi az ellenzék vezető erejének státuszáért küzd. És mindenki, aki megpróbálja átírni ezt a képletet, a DK ellensége.