Szerető Szabolcs

Bedarált lapok

Bedarált lapok

A Világgazdaság és a Figyelő esetében az történik, ami annyi más helyen az országban. A parazita hatalom elfoglalta, felhasználta, tönkretette, majd eldobta azokat.
Orbán Viktor ellenzéke

Orbán Viktor ellenzéke

Úgy sejtem, amikor propagandagépezet ellenzékváltó hangulatról kezd egyszerre beszélni, amögött már az az orbáni terv áll, hogy a jelenlegi, fogatlan ellenzék mellé egy másikat is fel kell építeni.
Egy mondat a jogállamról

Egy mondat a jogállamról

Vajon létezik-e olyan ok, ami miatt zárójelbe érdemes tenni a magyar jogállamiság kérdését?
Globális minimum

Globális minimum

A nemrég bejelentett különadókkal, vagyis a választási célú osztogatást pénzbehajtással kompenzáló csomaggal szemben a minimumadó nem büntető jellegű.
Elvonásról szó sem volt

Elvonásról szó sem volt

A kormányzati nyilatkozatok és a jövő évi költségvetés tervezete arra utalnak, hogy a humánszféra a közeljövőben nem számíthat túl sok jóra. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy a kilátások régóta nem voltak annyira bizonytalanok, mint most.
A teljhatalom korlátja

A teljhatalom korlátja

Előbb-utóbb nem az ellenzék vélt vagy valós alkalmatlansága, hanem a hatalom kormányzati teljesítménye lesz a mindenkit foglalkoztató kérdés. Az intézményi és erkölcsi gátakat félretoló teljhatalomnak is van korlátja: a képesség.
Putyin békeharcosa

Putyin békeharcosa

Orbán lényegében azt ajánlja a Nyugatnak, hogy a szolidaritása kinyilvánításán, a menekültek befogadásán túl ne tegyen semmit a megtámadott fél érdekében, üzleteljen tovább Moszkvával. Tényleg ez a béke útja? Nem hiszem, hogy a kormányfő ennyire naiv lenne.
Kilépő

Kilépő

A parlamentet már díszletnek is alig használó, rendeleti úton gyakorolt válságkormányzás; cinikus és agresszív pénzbehajtás; ideológiai ködfátyolba burkolt megszorítás. Ma már tudjuk, erre adott vakon felhatalmazást a választóközönség Orbán Viktornak.
Magyar atom

Magyar atom

Orbán Viktor arra hajt rá, amiből a mostani alkuval nem sokat lát. A pénzre. Minél több pénzre, amelyek minél nagyobb mértékben és gyorsabban pótolják a magyar jogállamiság leépítése miatt beragadt uniós forrásokat.
A nagy pénzbehajtás

A nagy pénzbehajtás

A kormány arról szemérmesen hallgat, hogy a költségvetésen a legnagyobb lukat saját maga ütötte minden idők legnagyobb választási célú osztogatásával.
Új évad a bábszínházban

Új évad a bábszínházban

Sok minden tudható tehát már arról, mire készül Orbán a következő ciklusban. Csak a lózungokon túl azt nem köti a választók orrára, pontosan hogyan kívánja kezelni azt a válságot, amelynek közelgő eljövetelét oly hangosan hirdeti.