Gaál Antal

Hamlet után, szabadon

Hamlet után, szabadon

Képzeljék el azt az állapotot, amikor az ember bármiért kinyújtja a kezét, azt rögtön meg is kapja. Akármit elképzel magának, az már ott is van, és az égvilágon semmit nem kell tennie érte. Minek tud örülni az ilyen ember? Mi teszi széppé a hétköznapjait?
Landerer és Heckenast

Landerer és Heckenast

Mit kíván a magyar nemzet? Ki tudja? Mert ha valamit valóban kívánna, akkor azt már rég kiharcolta volna magának.
Ha beszélhetnék Magyar Péterrel…

Ha beszélhetnék Magyar Péterrel…

Őszintén mondom, kifejezetten vágyom rá, hogy valaki végre magyarázza el, mi folyik itt, a Kárpát-medencében! Valaki okos ember, aki érzelemmentesen és kellő távolságból képes szemlélni az eseményeket…
Gripen az aktatáskában

Gripen az aktatáskában

Min változtat az, hogy a svéd miniszterelnök Budapestre utazik, és tárgyalásokat folytat a magyar miniszterelnökkel? Talán csak nem nyomást akar gyakorolni? Vagy csokoládét fog osztogatni? Esetleg hoz néhány Gripent is magával az aktatáskájában?
„Válámi ván, de nem áz igázi”

„Válámi ván, de nem áz igázi”

Azt gondolom, a jelenlegi balhét még megússzák. Komoly sérülésekkel ugyan, de valahogy kievickélnek belőle, hiszen minden eszköz az ő kezükben van, tetézve a parlamentet is felülíró rendeleti kormányzással.
Mélyrepülésben

Mélyrepülésben

Egy ország határain belül is kiépíthetők egymással szöges ellentétben működő, egymástól elszigetelt állapotok. És a határokon belül is fönntartható két(?), egymásra gyűlölettel tekintő embercsoport, amelynek tagjai egytől egyik a másik bukásáért drukkolnak…
És kozolt vettél már?

És kozolt vettél már?

Egy csehszlovák út alkalmával egy fiatalember, Béla ült a busz volánjánál. Már ránézésre is sejteni lehetett, hogy az egekig van pumpálva az egója, ehhez ugyanakkor meglehetősen kevés észbeli képesség párosult. Mindezt nagyon hamar megtapasztaltuk.
Végre! Megérkezett!

Végre! Megérkezett!

Képtelen vagyok fölfogni, hogy senki nem gondolkodik el azon, miért kezdődik minden kérdés azzal, hogy Brüsszel? Brüsszel ezt akarja, Brüsszel azt akarja, Brüsszel idejön, és belenyúl a zsebünkbe, belenéz a tányérunkba, elzárja a gázt, talán még aludni sem hagy bennünket.