Hiú remények helyett

Hiú remények helyett

Orbán Viktor fideszes képviselők gyűrűjében a Parlamentben 2024. február 26-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Hogy kezd eluralkodni a pánik a NER-en belül, mi sem mutatja jobban, mint hogy egyes, magas pozícióban lévő vezetők mintha az istenadta nép szájízének megfelelő döntéseket igyekeznének hozni, s időnként még ellenzéki(nek mondott) médiumokhoz is ellátogatnak, amit korábban főbenjáró bűnnek tekintettek. Mintha kezdenék észrevenni, főleg a választások közeledtén, hogy rajtuk kívül más is él ebben a hazában, s nem arctalan tömegről van szó, hanem érző-gondolkodó állampolgárokról.

Jól példázza ezt a mindenhatóság felé igyekvő Lázár miniszter akciója, aki – ha valaki nem tudná – a teniszszövetség elnöke is, nehogy véletlenül hiányt szenvedjen pozíciókban. Nos, a dolog odáig fajult, hogy a milliárdos hiányt összehozó elődjeit följelentette, bírósági eljárás indult, amit a felperes szépen el is bukott. Lázár dühönghet, nyugodtan tehet olyan kijelentéseket, hogy Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás van, ez csöppet sem változtat a helyzeten. Maximum annyi történt, hogy az eseményeket lehet jól kommunikálni a közelgő választások előtt: lám-lám, a tisztesség jegyében egy miniszter még a saját párttársát is hajlandó bíróság elé citálni. Hogy mindezzel az égvilágon semmire nem mentek, azt nyilván nem fogja harsogni a kormánymédia. S hogy miért így történik mindez?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 16-ig kapható 2024/19. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!