Megkezdődött a tanárok kötelező számonkérése

Megkezdődött a tanárok kötelező számonkérése

A tanárok, diákok és szülők részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevői a Clark Ádám téren 2022. november 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember első felében elindult a pedagógusok kötelező továbbképzése és számonkérése – tudta meg a Népszava. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint elsőként az óvodapedagógusok előtt nyílt meg a felület, köztük többen már levizsgáztak.

Mint ismert, az idei tanévben egy kötelező képzés elvégzése után számot kell adniuk pedagógusoknak az oktatás-nevelés tartalmi szabályozóival kapcsolatos tudásukról. A távoktatási képzés során a pedagógusoknak nem kell online órákon részt venniük: tananyag-csomagokat tölthetnek le a munkakörüknek és az oktatott tantárgyaknak megfelelően, ezeket maguknak kell elsajátítaniuk. Azoknak, akik több szakot is tanítanak – például biológia-kémia szakosak –, elég csak egy, általuk választott tárgyból vizsgát tenniük. A szaktárca szerint a pedagógusok szabadon, saját időbeosztásuk szerint tudják elvégezni a képzést, saját maguk döntik el, mikor teljesítik az online vizsgát.

A képzést és a vizsgákat minden pedagógusnak teljesítenie kell, annak is, aki nyugdíjasként tanít.