A Telexnek reagált cikkünkre Nacsa Lőrinc, de nem volt teljesen őszinte Bese Gergő alkalmazásával kapcsolatban

A Telexnek reagált cikkünkre Nacsa Lőrinc, de nem volt teljesen őszinte Bese Gergő alkalmazásával kapcsolatban

Bese Gergő házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nacsa Lőrinc (KDNP) lapunknak nem, a Telexnek viszont válaszolt Bese Gergő alkalmazásával kapcsolatban, ám nem bontotta ki az igazság minden részletét. A portál mai cikkünkkel kapcsolatos megkeresésére azt közölte, hogy „hat évvel ezelőtt egy rövidebb időre kértem Bese Gergő segítségét. Ez a szerződés már évek óta megszűnt.” Ezzel szemben lapunk információi szerint a rövid idő legalább 44 hónapig tartott, hiszen 2018-tól 2022 áprilisáig, vagyis csaknem egy teljes parlamenti cikluson át Bese Gergő még biztosan fizetést kapott a Parlamentből mint Nacsa Lőrinc alkalmazottja.

Pénteken írtuk meg, hogy igen szoros kapcsolatot ápolt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciójával Bese atya. Információi szerint Bese (akkor még) dunavecsei plébános Nacsa Lőrinc KDNP-s frakcióvezető-helyettes és frakciószóvivő stábjának fizetési listáján volt 2018 őszétől hosszú évekig. További érdekesség, hogy idén májusban – amikor a kormánypártok már tudhattak a pap viselt dolgairól – óvatosságból a plébános édesanyját, B. G.-nét alkalmazták, akkor már Rétvári Bence KDNP-alelnök és miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának stábtagjaként. Az adatok hitelességéről munkatársaink meggyőződtek.

Az üggyel kapcsolatban egyébként szerda reggel küldtük el kérdéseket a KDNP-nek, azóta sem válaszoltak.

A jelek szerint a Kereszténydemokrata Néppárt egyébként annyira mégsem keresztény, hogy tiszteletben tartsa az egyházi előírásokat. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érdeklődésünkre ugyanis határozott nemmel felelt arra a kérdésünkre, hogy az Egyházi Törvénykönyv, vagy bármely más szabályozás alapján papi hivatást betöltő személy állhat-e politikai párt, szervezet szolgálatában. Ennek értelmében pedig – tették egyértelművé – sem a főegyházmegye, sem más egyházi intézmény külön engedélyével sem lehet ilyen tevékenységet folytatni. Tájékoztattak továbbá arról is, nem volt tudomásuk arról, hogy Bese a KDNP-frakció, vagy egy KDNP-s országgyűlési képviselő alkalmazásában állt.