Konyhai vízforralókkal oldják meg a melegvíz-hiányt a Szent János Kórház koraszülött intenzívén

Konyhai vízforralókkal oldják meg a melegvíz-hiányt a Szent János Kórház koraszülött intenzívén

A Szent János Kórház (Forrás: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több kórteremben bőven húsz fok alá ment a hőmérséklet, mert nincs fűtés, de nincs melegvíz sem a Szent János Kórház egyik legnagyobb egységében, a 19-es épületben – értesültünk egy az intézményben dolgozó alkalmazottól. Itt található a pszichiátria, a gyermeksebészet, a gyermekosztály és a koraszülött intenzív (PIC) osztály is. Elmondása szerint a pszichiátriai osztályon már több mint egy hete nincs fűtés. De nem sokkal jobb a helyzet más részlegeken sem, a gyermeksebészeten és PIC-en például konyhai vízforralókban melegítették az ápolók a fürdővizet. Mint megtudtuk, a probléma mostanáig sem oldódott meg.

Mindezzel kapcsolatban megkerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot (Okfő), egyebek között azt kérdeztük, értesüléseink megfelelnek-e a valóságnak, mióta tart az üzemzavar, illetve hogy annak észlelése és elhárításának megkezdése között mennyi idő telt el. Az OKFŐ válaszában nem cáfolta a fentebb részletezett, békeidőben elfogadhatatlan állapotokat és közölte, most, azaz szeptember közepén zajlik az egyébként korszerűsítés alatt álló melegvíz-rendszer próbaüzeme, ez okozza az „átmeneti, időszakos” szolgáltatás-kimaradást. – A Diós árok telephelyen jelenleg is a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás korszerűsítése zajlik, melynek próbaüzeme szeptember 16-án kezdődött. Ennek során egyes esetekben átmeneti, időszakos szolgáltatás-kimaradások előfordulhatnak. Kórházunk folyamatosan együttműködik a műszaki-üzemeltetési feladatokat biztosító Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal az esetlegesen felmerülő nehézségek mielőbbi rendezése érdekében – közölte az Okfő.

Az intézményben – ahogy arról korábban több cikkben is beszámoltunk – nagyon lepusztult állapotban van a fűtésrendszer. Tavaly nyáron több részlegen nem volt melegvíz, ősszel pedig a fűtéssel akadtak komoly problémák, többek között a pszichiátrián és a szülészeten. Olyan súlyosak, hogy az Okfő decemberben már arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendszert újjá kell építeni.