Iványi Gábor: Ha találkoznék Orbánnal, azt mondanám, szégyellje magát!

Iványi Gábor: Ha találkoznék Orbánnal, azt mondanám, szégyellje magát!

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Szégyellje magát – ezt mondaná Iványi Gábor a miniszterelnöknek, ha találkozna vele. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője a Magyar Hangnak adott interjújában azt fejtette ki, hogy „világosan látszik: Orbán Viktor nem hisz Istenben”. – Nem hisz abban, hogy egyszer Isten ítélőszéke elé kerül, és el kell számolnia minden korábbi tettével – fűzte hozzá.

A MET a NAV-inkaszszó miatt nyáron anyagilag padlóra került, az iskolakezdés előtt pár nappal pedig több oktatási intézményüktől is megvonta az állam a működési engedélyt, így több száz diák sorsa vált bizonytalanná. – Abaújkéren minden hajnalban negyven környező településről szedtük össze a diákokat, és szállítottuk be az iskolába. Igaz, egy rozoga buszunk volt, de ezek a gyerekek másképp nem jutottak volna be olyan intézménybe, ahol szakszerű oktatást kapnak. A pesti és szegedi iskoláink bezárása körülbelül 500 diákot érintett, többségük hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő – sorolta. A lelkész kitért arra is, hogy Magyar Péter jó példa arra, hogy mindig van esély a változtatásra.

• Többször utalt arra, hogy a támadások mögött Orbán Viktor személyes haragja állhat, mi történt?
• Sikerült az iskola nélkül maradt gyerekeknek helyet találni?
• Vannak még olyan oktatási intézmények, ahol rezeg a léc?
• A júliusban bejelentett inkasszó után miből tudnak gazdálkodni?
• Mi a véleménye a Szabadságszobor talapzatára tervezett keresztről?
• Mit gondol Magyar Péterről?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap szeptember 26-ig kapható 2024/38. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!