Két hete nincs meleg víz a Szent János Kórház egyik épületében

Két hete nincs meleg víz a Szent János Kórház egyik épületében

A Szent János Kórház (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hete nincs meleg víz az Észak-budai Szent János Centrumkórház 25-ös épületében – a Telex egy olvasójától értesült erről. Megkeresték az intézményt is, amely megerősítette a hírt. Ugyanakkor az is kiderült a válaszukból, hogy a problémát nem ők tudják megoldani. – 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait. A kórház a probléma kezdete óta többször bejelentette feléjük a fennálló műszaki problémát és kérte annak sürgős elhárítását – írták.

Az említett 25-ös épületben egyébként a kórház honlapján elérhető információk szerint a krónikus belgyógyászat működik, mozgásszervi rehabilitáció, illetve ott van az ápolási igazgatóság is.

A János kórház kapcsán lapunk nemrég írt arról, hogy penészes kenyeret és vélhetően romlott felvágottat kapott reggelire a gasztroenterológiai osztály egyik betege. Az eset miatt indított belső vizsgálat, eredménye röviden összefoglalva annyi: minden a legnagyobb rendben, csak az merült fel, hogy a beteg dugi kajája került elő, de erre majd figyelnek.

A napokban pedig egy patkány bukkant fel a szülészeten, az intézmény szerint valószínűleg a csatornából mászott fel és az ott dolgozók vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat.

Címkék: János Kórház