Penészeskenyér-ügy: a vizsgálat szerint nem hibázott a kórház

Penészeskenyér-ügy: a vizsgálat szerint nem hibázott a kórház

Reggeli a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán 2023 június 9-én (Fotó: Facebook)

Közel egy hónappal azt követően, hogy megírtuk, penészes kenyeret és vélhetően romlott felvágottat kapott reggelire a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályának egyik betege, lezárult az eset miatt indított belső vizsgálat. Eredménye röviden összefoglalva annyi: minden a legnagyobb rendben, csak az merült fel, hogy a beteg dugi kajája került elő, de erre majd figyelnek.

A témával foglalkozó első írásunk június 11-én jelent meg online, amely egy, a „II. kerületben élők csoportja” nevű zárt Facebook-csoportban közzétett, penészes kenyereket ábrázoló fotó és bejegyzés alapján született. „A János-kórház gasztroenterológiai osztályán a tegnapi napon ezt a reggelit kapta édesanyám. A felvágottat ugyan megette, de valószínűleg az is romlott lehetett, mert utána hányt és egész délelőtt nagyon fájt a hasa. Nem tudok elmenni emellett a felháborító eset mellett. A kórháznak azonnal jeleztem” – írta a csoport egyik tagja, aki lapunknak is megerősítette a történteket. A Szent János Kórház kommunikációs osztálya már akkor jelezte, hogy lefolytatják az ilyen esetekben szükséges vizsgálatot, ám az ügyből cikkünk megjelenése után így is botrány lett.

• Milyen rendszerszintű problémák teszik lényegében lehetetlenné a minőségi kórházi étkeztetést?
• Mióta nem változott a kormány által meghatározott normatíva?
• Milyen óvintézkedéseket tesz a Szent János kórház?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 7-én megjelent, 2023/27. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!