Csányi Sándor és Ungár Péter cége is a NER kifizetési listáján

Csányi Sándor és Ungár Péter cége is a NER kifizetési listáján

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Szentkirályi Alexandra TikTok-üzeneteiben visszatérő jelenet, amint egy napfényes iroda süppedő fotelében szörnyülködik Gyurcsány Ferencen vagy Karácsony Gergelyen. Az üzenet változhat, a letisztult luxuskörnyezet azonban marad. És ez volt, ami leginkább megfogta figyelmünket. Hol kávézik a kormányszóvivőből lett főpolgármester-jelölt? Honnan indul nap mint nap budapesti kampányára?

A helyszínről a videó néhány filmkockája árulkodik: a budai, II. kerületi Horvát utcáról lehet szó. A felvételeken felvillanó háztetők alapján arra is rájöttünk, hogy azok a Zen Garden A kategóriás irodaházának valamelyik emeleti irodahelyiségében készültek. Egy ilyen ingatlant bérelni, éveken át fenntartani komoly költség. A Magyar Hang kíváncsi volt rá, mennyibe kerülhet az adófizetői forintokból fenntartott luxus, és mennyire elterjedt gyakorlat, hogy a fennhangon spórolást hirdető kormány közpénzből irodákat vagy akár komplett irodaházakat bérel dolgozói számára.

• Milyen akadályokba ütköztünk az adatgyűjtés során, és hol találtunk mégis információt az elköltött milliárdokról?
• Mely magyar és külföldi nagyvállalkozók, melyik NER-es üzletasszony járhat jól az irodabérleti szerződésekkel?
• Miért és mennyit kereshet a jegybank leánycége is egy minisztérium elhelyezésén?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 2-ig kapható 2024/17. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!