„Orbán történelmi krízisbe kormányozta az országot”

„Orbán történelmi krízisbe kormányozta az országot”

Stefano Bottoni (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Orbán Viktor világképe, gondolatvilága nagypapásodik, már generációk vannak, akikhez nem tud elérni. Sokan érzik, hogy a valóságukról már semmit nem tud mondani a miniszterelnök – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Stefano Bottoni. A történész szerint még mindig vannak, akik rajonganak érte, de ez a rajongás már olyan, mint amikor a levitézlett öreg rockzenész lép színpadra a sokadik búcsúkoncertjén. Az egésznek van már egy rettenetesen avítt, öreges szaga, amit mindenki érez. Ráadásul szerinte óriási a kontraszt közte és fiatal kihívója, Magyar Péter között. Esetében úgy látja, hogy a titok ugyanaz, mint a mascarponénél.

Stefano Bottoni a Tisza Párt vezetője kapcsán felidézte fideszes múltját és arról beszélt, hogy mivel közülük való, ma is működnek a NER-es reflexei, ugyanazt a pofátlan diskurzust tolja, amit az emberek imádnak, megszoktak, sajátjuknak éreznek. Ebből is látszik, az orbáni kommunikáció mennyire eluralta életünket: ezt a nyelvet beszéljük akkor is, ha gyűlöljük, akkor is, ha nem akarjuk használni.

• Magyar Péter esetében minek köszönhető, hogy képes a varázstalanításra? 
• Orbán Viktor vajon tisztában van a tényleges helyzettel, az elpártolók tömegeivel, vagy elhiszi, amit mond: Magyar Péter a baloldal belügye, a Fideszre nincs hatással?
• Az eddig ütőképes propagandagépezet vajon mikor talál magára?
• Korábban is volt már, aki hasonló célokkal lépett fel, mégsem sikerült kritikus tömeget megmozgatnia. Mi lehet a különbség?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 23-ig kapható 2024/20. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!