Patkány bukkant fel a Szent János Kórház szülészetén

Patkány bukkant fel a Szent János Kórház szülészetén

A Szent János Kórház (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Patkányokat láttak a Szent János Kórházban, a szülészeti osztályon le is fotózták az egyik rágcsálót – írta a Nap Híre. Úgy tudják, a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át az intézményből, a megüresedett helyiségekben pedig olvasójuk szerint egyre több rágcsáló bukkan fel.

A lap megkereste az ügyben a kórházat, akik elismerték a problémát. Mint írták, 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is”. Arra is kitértek, amennyiben valamelyik egységükben elszaporodnak a rágcsálók, soron kívüli intézkedést kezdeményeznek a szerződött partner, a KEF felé. – Ennek megfelelően az Ön által említett esetben intézményünk azonnal értesítette a KEF-et, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket – jelezték.

Júniusban a Magyar Hang számolt be arról elsőként, hogy penészes kenyeret és romlott felvágottat adtak enni az egyik betegnek a gasztroenterológiai osztályon az intézményben.

Frissítés: péntek délután megszólalt az intézmény a patkány kapcsán.