Deutsch Tamás és Szentkirályi Alexandra is találkozott a kartonból készült Pintér Sándorral

Deutsch Tamás és Szentkirályi Alexandra is találkozott a kartonból készült Pintér Sándorral

Deutsch Tamás és a karton Pintér Sándor (Képernyőfelvétel: MKKP Erzsébetváros VII. kerület / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– MEGOLDOTTUK! A Kétfarkú Kutya Párt hetedik kerületi csapata nem vitte hiába Pintér Sándort a Bulinegyedbe! – jelezte a párt VII. kerületi szervezete Facebook-oldalán. 

Mint emlékeztettek, egy kedd esti kormányhatározat szerint új rendőrőrs nyílik Belső-Erzsébetvárosban, és „Pintér Sándor belügyminiszternek június 15-ig biztosítania kell a Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítése céljából a szükséges rendőri erőt”. – A nagyobb rendőri jelenlét iránti lakossági igény miatt vittük többször magunkkal belügyminiszter urat, aki nem mellesleg a VII. kerületi Fidesz elnökével, Deutsch Tamással is találkozott annak kampánykörútja során a Klauzál téren – tették hozzá bemutatva az erről készült videón is.

A felvételen az látszik, ahogy Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője és Szentkirályi Alexandra, a párt főpolgármester-jelöltje a kerületben járva találkoznak a kutyapártosokkal, akik egy kartonból készült Pintér Sándor-figurát tartanak maguknál. – Én is szeretem a Pintér urat, de nem vagyok ekkora rajongója, hogy a képét hordozzam. Ennyire a rajongóik? – kérdezte Deutsch. Erre az MKKP-sok azt mondják neki, idehozták Pintért a bulinegyedbe rendet tenni. Végül abban állapodnak meg a felek, hogy az is elég lenne, ha több lenne a rendőr a kerületben. 

A Kutya Párt egyébként közleményt is kiadott az erzsébetvárosi helyzet kapcsán. Ebben többek közt azt írták: „a Bulinegyed ügye elsősorban nem rendészeti eszközökkel oldható meg, hanem összetett, kerületeken átívelő stratégiára lenne szükség. Ebben a fővárosnak jóval nagyobb szerepet kell vállalnia. Az lehet a cél, hogy ne csak erre a kis területű városrészre áramoljanak a turisták”. – A probléma a bulihelyek koncentráltsága, egy utcában 50 kocsma nyilvánvalóan élhetetlenné teszi a helyet a lakók számára. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a kerületeken átívelő stratégia nem azt jelenti, hogy más városrészekben is utcánként 50 kocsma legyen: épp ellenkezőleg. Az is sokat javítana a helyzeten, ha legalább a Kazinczyból kitiltaná az önkormányzat a taxikat: nyílt titok, hogy egy részük tevékenyen elősegíti a lakókat többek közt zavaró drogkereskedelmet – tették hozzá. Szerintük érthetetlen az is, hogy miért nem sétálóutca még mindig a Kazinczy, és a Dob utcának a Klauzál utcától a Kiskörútig terjedő szakasza.

A Kutya Párt egyébként a hetedik kerületben is indít polgármesterjelöltet Terdik Roland, a párt kommunikációs vezetőjének személyében, erről itt írtunk korábban.