Újabb budapesti polgármesterjelölt indításáról döntött a Kétfarkú Kutya Párt

Újabb budapesti polgármesterjelölt indításáról döntött a Kétfarkú Kutya Párt

Terdik Roland (Fotó: Terdik Roland - MKKP / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A VII. kerületben is indít polgármesterjelöltet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), erről szerda este döntött a tagság – értesült a Magyar Hang. Az erzsébetvárosi jelölt Terdik Roland, a párt kommunikációs vezetője. Lapunk kérdésére az érintett megerősítette az indulását annyival kommentálva, hogy „a győzelem biztos, miénk lesz a dicsőség”.

Terdik Roland a 2022-es országgyűlési választáson indult már a VII. kerületet magába foglaló 05. számú OEVK-ban a parlamenti képviselőségért, akkor harmadik lett 5,57 százalékot elérve. Szintén 2022-ben időközi választás is volt a kerületben, akkor önkormányzati képviselőként indult, és szintén a harmadik helyen végzett 13,25 százalékkal. A párt honlapján az alábbit írja magáról: „Kutyapárt alapítótag vagyok. Ex-író/újságíró, ex-színész/animátor, ex-médiafogalkozásvezető halmozottan hátrányos térségekben. Közepesen kiégett értelmiségi”.

Erzsébetváros jelenlegi polgármestere a DK-s Niedermüller Péter, aki újrázna. A kormánypártok Benedek Zsoltot indítják, de ismét megméretteti magát Hunvald György egy egyesület és a Szolidaritás Mozgalom színeiben, illetve a Színes Erzsébetváros Egyesület is állít polgármesterjelöltet, Lajos Bélát.

Az MKKP az alábbi négy másik kerületben indít még polgármesterjelöltet:

• a XII. kerületben Kovács Gergő társelnököt,
• a IV. kerületben Nagy Dávid pártigazgatót,
• az I. kerületben Nánásiné Abonyi Gyöngyit,
• a III. kerületben Budai Sándort, a párt logisztikai igazgatóját.

Arról, hogy a napokban hatalmas fölénnyel nyerte meg a hegyvidéki ellenzéki előválasztást Kovács Gergely a Momentummal és egy civil egyesület jelöltjével szemben, itt írtunk